Новий Наступ Кремля! Жданов назвав місто – всі сили туди: вирішальна м’ясорубка. Переможемо!

Контрнаступ ЗСУ в Херсонській області розвивається не з такою швидкістю, як хотілося. Також пригальмувався наступ на харківському напрямку. Російський диктатор Володимир Путін намагається перекрити “дірки” мобілізованими окупантами. Про це в інтерв’ю Главреду заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.

Російські окупанти відновили спроби наступу на Лиман.

“Ситуація на Херсонщині не така оптимістична, як могло здатися. Так, це так. До того ж, як бачите, ми суттєво пригальмували і на харківському напрямку. Більш того, за даними Інституту вивчення війни, російські війська відновили спроби наступу на Лиман. Ситуація дуже складна”, – сказав Жданов.

Він зазначив, що зараз вирішальним є те, яка сторона першою накопичить резерви. Путін вже перекинув на фронт достатню кількість “гарматного м’яса”.

“Судячи з того, що росіяни вже роблять окремі спроби наступу, вони накидали туди дуже багато резервів, і яка їхня якість – нікого не хвилює”, – додав Жданов.

Експерт стверджує, що до 1 березня глава Кремля хоче мобілізувати 1 мільйон осіб.

“Путін готовий, як в 1941-му році закидати нас тілами з гвинтівками, в сталевих шоломах, але буде битися до останнього росіянина”, – сказав Жданов.

На думку політичного експерта Світлани Кушнір, судячи з дій військового генералітету і особисто Путіна, все вони усвідомлюють, але не подають вигляду. Адже у їхньому розумінні тепер ці регіони України у складі Росії. А значить – хоч каміння з неба.

 “Хоч насправді – з неба летять ракети, – зазначає Світлана Кушнір. – А, якщо плани РФ щодо затоплення та підриву машинного відділення Каховської ГЕС будуть реалізовані (не дай Боже!), то з неба прийде сонце, що виснажує і спалює в степу. І, як наслідок, вимирання та смерть південної частини України. Відповідальність за гуманітарну катастрофу на окупованих територіях, згідно з міжнародними конвенціями, несе держава-окупант. Але для росіян у владі – хіба важливі люди? Для них універсальна формула – “баби нових понароджують”. Так було за радянських часів, так залишилося й у дрімучій Росії у новому столітті”. 

Політичний експерт Світлана Кушнір вважає, що повідомлення Головного управління розвідки Генштабу України про мінування росіянами Каховської ГЕС можна охарактеризувати відомою фразою – так не діставайся ж ти нікому!

“Судячи з методів ведення війни РФ, у наших ворогів немає ні моральних понять, ні обмежень. Причому вони не шкодують ні цивільного населення, зокрема тимчасово окупованих територій, ні власних військових. Те, що єдиний захоплений рашистами з 24 лютого обласний центр – Херсон – хочуть зробити якимось “другим Сталінградом”, змусивши українські ЗСУ ув’язнути в затяжних вуличних боях, стало зрозуміло після восьмихвилинної начитки “успіхів і завдань” від нового командувача окупаційного угрупування – генерала Суровікіна. Прогнозовані ним “важкі рішення” – це цілком можливо бажання “перемолоти” ударну і бойову міць української армії улюбленими способами. У тому числі війною в умовах міської забудови або розливом Каховського водосховища у разі детонації турбінної зали Каховської гідроелектросанції. У вищих військово-політичних колах РФ вважають, що чим потворніші і масштабніші методи досягнення своїх цілей, тим краще”, – пояснює експерт.

А тому, продовжує вона, не можна виключати, що задля знищення чи хоча б гальмування високомобільних та високотехнологічно оснащених батальйонів ЗСУ противник піде на шалене рішення – підрив дамби у районі Нової Каховки.