Новий план Залужного! Коридор для ЗСУ – назвали місто: Крим на мушці. Окупанти в паніці – рознесуть!

Як розповів 24 Каналу військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Сергій Грабський, Мелітополь може стати наступною ціллю ЗСУ в межах звільнення української території від російських загарбників і це факт.

За його словами, деокупація Мелітопольщини – це чудова можливість рухатися далі на шляху до повернення захоплених земель України.

Сергій Грабський розповів, що саме Мелітополь є найбільш доступною та ефективною ціллю для виконання завдань із визволення нашої території включно із автономною республікою Крим в ході однієї операції.

“З визволенням Мелітополя фактично розвалюється таке поняття як Південний фронт противника”, – наголосив він.

На його думку, як тільки в Мелітополі знову замайорить український прапор, далі можна противника “нарізати як ковбасу”. Це створить передумови для подальшого звільнення багатостраждального Маріуполя та виходу на підступи до Ростова.

З визволенням Мелітополя можна буде просто включати секундомір і відраховувати той термін, який буде вираховуватися місяцями щодо звільнення Криму,– пояснив він.

Грабський зосередив увагу, якщо умовно Мелітополь стане українським вже влітку, то можна говорити про святкування Нового року на мисі Херсонес в Севастополі.

Військовий експерт повідомив, що противник чудово розуміє, що отримає поразку, тому намагається створити певні оборонні лінії, діючи так само як і в Херсоні.

“Оборонні лінії мають сенс тільки в тому випадку, якщо вони забезпечені відповідною кількістю військ, озброєнням, бойовою технікою, боєприпасами та матеріальними засобами”, – наголосив він.

На його думку, окупанти можуть будувати все, що завгодно, але втримати це буде значно складніше. До того ж ЗСУ активно долучаються до того, щоб плани противника не були реалізовані.

Ми постійно і невпинно ведемо роботу по знищенню місць зосередження особового складу, баз і складів противника, які розгортаються в цій зоні, командних пунктів,– розповів Грабський.

За його словами, в окупованій частині Херсонської області росіяни просто фізично не спроможні забезпечити достатню кількість військ, щоб утримати ситуацію під контролем у цьому напрямку. Не має противник успіхів і біля Вугледару, що є ключем до Мелітополя.

“Ми маємо всі підстави заявляти, що є абсолютно свідомі та чіткі перспективи, що саме Мелітополь може стати нашою наступною ціллю в питання визволення наших територій”, – пояснив він.

ЗСУ працюють над цим і неодмінно виженуть російських окупантів із території України.

Дорога через Маріуполь і Мелітополь до Криму – це так званий сухопутний міст, який з’єднує півострів із материком

Колишній командувач американської армії у Європі генерал Бен Ходжес розповів, що потрібно для звільнення міста Мелітополь. За його словами, першочерговим пріоритетом є припинення руху російської логістики через Маріуполь і Мелітополь до Криму. Про це Ходжес сказав у інтерв’ю виданню NV.

Генерал зауважив, що дорога через Маріуполь і Мелітополь до Криму – це так званий сухопутний міст, який з’єднує півострів із материком.

Тому українські сили повинні мати можливість руйнувати їх, завдати удару по логістиці, транспорту, залізницях, штабах уздовж цього сухопутного мосту, чи то в Мелітополі, чи то в Маріуполі, чи то десь посередині між ними, пояснив генерал.

За його словами, можливо, спецпідрозділи, партизани чи хтось ще порушить ці ланцюги настільки, що Крим стане ізольованим.

«Це те, що має бути пріоритетом», – наголосив Ходжес