Новий президент України?! ЗЕЛЕНСЬКИЙ ШОКУВАВ: Україно, слухай – він йде?! Останнє звернення?

Жодних питань до легітимності президента України Володимира Зеленського після 20 травня немає. Він керуватиме державою до завершення війни, як це передбачено законодавством, однак є чимало політиків, які все ще думають про політичні рейтинги та розгойдують ситуацію, а майбутнє країни їх мало хвилює. Зокрема, через це вони розганяють тему можливого президентства Валерія Залужного, на що експерти дивляться скептично з ряду причин.

Так, журналіст Віталій Портников проаналізував чи можливий такий сценарій.

«Питання не в тому чи є людина телевізійним актором, генералом чи банкіром, питання в тому, наскільки в цієї людини є політичний хист. Якщо в тебе немає хисту — ти не станеш актором, якщо в тебе немає хисту — ти не станеш політиком. Ця людина може як бути політично обдарованою, так і не бути — це абсолютно очевидна історія», — вважає журналіст.

Він згадав історії, коли виняткові генерали ставали політиками й рятували свої країни, втім так було не завжди. За словами Портникова, військова освіта дає можливість планувати управління, але водночас не передбачає розуміння варіативності ситуації й поваги до іншої думки.

«Якщо ви запитуєте про Валерія Залужного — це виключно залежить від того, що буде відбуватися якщо він буде займатися політикою і стане президентом України. Чи може це відбутися? — Звичайно. Хтось буде президентом України після закінчення війни й після президентських виборів. Навряд чи це буде чинний президент, я вам відразу чесно скажу, якась людина, швидше за все, виграє у чинного президента навіть, якщо він буде учасником виборів — це закон війни. Але чи буде це Валерій Залужний — я не знаю, це може бути абсолютно інший вже варіант», — підсумував журналіст.