Ситуацію на фронті проаналізували аналітики американського Інституту вивчення війни.

Російські джерела повідомляли, що 1 листопада ЗСУ вели наступ на Сватове у Луганській області. Окупанти відбили штурм наших військ біля Миколаївки та Куземівки, що у напрямку Сватового.

Також українські захисники намагалися просуватися біля Орлянського, що у Харківській області. Однак, як кажуть росіяни, вони завдали по ЗСУ превентивного удару, коли ті намагалися відновити наступ.

Щоб відновити наступ на позиції ворога, українські бійці форсували річку Жеребець біля Стельмахівки.

Ворожу оборону на Сватівському напрямку тримають 13-й та 16-й загони БАРС. Російські командири повідомили, що ЗСУ збільшили своє угруповання і хочуть звільнити Сватове вже цього тижня.

Також в ISW зазначили, що ЗСУ ведуть наступ у напрямку траси Кремінна – Сватове. Вони готуються атакувати ворога біля Червонопопівки, щоб вийти на Кремінну з півночі. Окупанти періодично проводять контратаки, щоб стримати українських військових. Водночас 1 листопада підтвердили, що ЗСУ звільнили Невське.

Росіяни тим часом досі намагаються захопити Бахмут. Зараз там тривають запеклі бої, адже вагнерівці намагаються прорвати оборону ЗСУ. Щоб не наражати місцеве населення на небезпеку, наші військові евакуювали мешканців Клищіївки, яка неподалік Бахмута.

Окупанти намагаються захопити Павлівку та Новомихайлівку біля Вугледара. Вони стверджують, що нібито хочуть взяти ЗСУ в оточення. Однак захоплення Вугледара дорого обійдеться для росіян. Це визнали навіть їхні маріонетки з квазіреспублік Донбасу.