Ну нарешті?! НОВИЙ ГЛАВКОМ: поки ми спали – ПРІЗВИЩЕ! Зеленський влупив – ВЕСЬ ГЕНШТАБ НА ВИХІД!

Навколо можливого звільнення Валерія Залужного існує значна кількість чуток, проте кандидат на посаду очільника ЗСУ може бути несподіваним для українців.

Про це повідомив українським ЗМІ політичний експерт Віталій Кулик, який є директором Центру досліджень проблем громадянського суспільства.

Зокрема, йдеться про можливість призначення очільника ГУР Кирила Буданова або генерала Олександра Сирського.

«Є навіть чутки про можливість повернення в головкоми й на чолі Генерального штабу колишніх генералів популярних, до речі. Називали тих, які були в 14-му, 15-му роках. Тобто варіанти можливі різні й дуже несподівані», – говорить він.

А що ви думаєте з цього приводу? Ставте лайк та пишіть свої думки у коментарях.

Віталій Кулик додає, що під час ймовірної відставки Валерія Залужного своїх посад можуть позбутися його заступники, а серед вищого військового командування можуть відбутися перестановки.

За його словами, в командуванні ЗСУ не надто великий резерв, тому, найімовірніше, відбуватимуться рокірування: “керівників секторів перемістять у центр, а з центру перемістять у сектори або якось по-іншому буде відбуватися переміщення генералітету”.

“Очевидно, що всі чотири заступники Залужного підуть. Очевидно, що Шаптала і, можливо, хтось із його заступників… Питання, на які позиції перемістяться Сирський, наприклад, і Буданов… Саме керівника ГУР називали як ймовірного наступника на посаді головнокомандувача. Не знаю, наскільки це йому потрібно самому і хто тоді на його місце… Якщо з одного силового відомства на інше силове відомство – то ні до чого доброго це не призведе.”, – розмірковував експерт.

У той же час Віталій Кулик відзначив, що призначення можуть бути «надзвичайними» і не мати відношення до передбачень чи логіки.