Обезголовлення армії ворога: ліквідовано вже четвертого російського полковника! Розгром противника воїнами ЗСУ!

Збройні сили України ліквідували чергового полковника російської армії від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну це вже четвертий ворожий полковник.

Воїни України ліквідували командира 12-ої окремої гвардійської інженерної бригади – полковника Сєргєя Порохню. Про це повідомила пресслужба Збройних сил України.

12-а окрема гвардійська інженерна бригада – частина Центрального військового округу російської федерації, а її база знаходиться у Башкортостані на південному Уралі. До завдань бригади входить: створення понтонних переправ, мінування та спорудження фортифікаційних споруд.

Інформацію про обставини знищення ворожого керівника поки не оприлюднюються. Наразі відомо, що Сєргєй Порохня був керівником військової частини «Алкіно-2», також його було відзначено низкою російських медалей та орденів.

Це вже четвертий російський полковник, якого ліквідували Збройні сили України від початку російсько-української війни. 

Нагадаємо, 2 березня українські воїни знищили полковника Віктора Ісайкіна, 7 береня – полковника, командира 247-го гвардійського десантно-штурмового полку ВДВ Костянина Зізевського, 10 березня – командира танкового полку російської федерації полковника Андрія Захарова.

Сьогодні, 14 березня Руслан Левієв, очільник дослідницької групи Conflict Intelligence Team (CIT) зазначив, що армія російської федерації виявилась не такою грізною, а отже ㅡ не таким сильним «гарантом» у регіональних конфліктах. Про це Руслан Левієв сказав в етері Hromadske.

Лєвієв зауважив, що зараз світова спільнота має змогу побачити, чого насправді варта російська армія.

Той же президент Азербайджану [Ільхам] Алієв легко може довести ситуацію з Нагірним Карабахом до кінця, розуміючи, що особливої загрози для нього ㅡ навіть якщо росія почне війну ще й з ним ㅡ рф не представляє, ㅡ сказав Левієв.

Розслідувач повідомив, що зараз у різних частинах росії формуються нові групи, які направлятимуть до України. Лєвієв зазначив, що план путіна провалився і час грає проти нього. 

Розслідувачі CIT зафіксували формування нових груп російських сил під Москвою і на Далекому сході, вивід частини сил з Абхазії та з Нагірного Карабаху.

Зазначається, що російська армія насправді не настільки потужна, кошти на неї розкрадалися роками, відіграє роль і те, що росіяни не очікували такого спротиву українців.

Українська армія, навпаки, усі 8 років добре розуміла, що російська армія знову нападе. У такій ситуації, навіть коли західні аналітики прогнозували, що Київ впаде протягом 96 годин, повністю їхні прогнози провалилися. Ми бачимо, що значних успіхів у рф немає.