Обманутий та знедолений: хто образив Віктора Януковича

Янукович заявив на Луценка в поліцію через "образи" та "порушення прокурорської етики"

Екс-президент закликає розслідувати адміністративне порушення генпрокурора, передає Корупція Інфо.

Екс-президент України Віктор Янукович звернувся до Шевченківського управління поліції ГУ Нацполиции в Києві з заявою про вчинення адміністративного правопорушення генеральним прокурором Юрієм Луценком під час брифінгу 18 серпня. Про це йдеться в тексті заяви, переданого агентству "Інтерфакс-Україна" адвокатом Януковича Віталієм Сердюком.

Янукович у заяві вказує, що Луценко скоїв адміністративне правопорушення, передбачене статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство, тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії).

Також Янукович звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів у зв'язку з "грубим порушенням правил прокурорської етики" та публічними висловлюваннями, що порушують принцип презумпції невинуватості, з боку генпрокурора Луценка. Крім того, адвокат Сердюк направив самому генпрокурору заяву про забезпечення прозорого і об'єктивного розгляду даного звернення свого клієнта.

Ось як прокоментував цю подію адвокат в ефірі "112 Україна":

"Фактично генпрокурор перевів всю офіційну дискусію між сторонами процесу в звинувачення і нецензурну лайку. Тому ця заява була особисто підписана Януковичем. Ми сподіваємося, що органи, на які покладено здійснення контролю за поведінку прокурора, за результатами розгляду даної заяви, приймуть рішення яким притягнуть до відповідальності Генпрокурора і поставлять крапку в поведінці допускає нецензурну лайку … Генпрокурор, говорячи про справу Майдану і про проведення очної ставки, допустили порушення принципу презумпції невинуватості, по-друге, він пропустив порушенні 173 Кодексу про адмін правопорушення … подібна поведінка неприпустима для процесуальної фігури , для Генпрокурора, який представляє Україну в такому важливому процесі ".

Нагадаємо, 18 серпня Юрій Луценко, коментуючи можливість "очної ставки" Януковича з нинішнім керівництвом України, назвав його "слабаком" і "покидьком".

"Янукович виявився слабаком. Зрадником держави, який узурпував владу, розікрав державу, знищив ЗСУ і сили безпеки України, який втік на територію сусідньої держави і звідти закликав до збройної агресії проти України. Янукович, якщо хоч трохи людина, повинен зібрати свою совість, свої можливі позитивні характеристики і прибути на територію України. І буде все: і допит, очні ставки, все, що треба в таких випадках, і наголошую на справедливий суд і вирок. А диктувати країні, яку розграбував і послав ворога, що робити слідству, цей покидьок не буде", – заявив Луценко.