“Обрання запобіжного заходу”: Венедіктова відповіла Порошенку після “цирку” у кабінеті. “Бумеранг прилетів Петру Олексійовичу”

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова спростувала, що закон вимагає, щоб вона особисто вручала підозру Петру Порошенку.

Вона нагадала, що це вже третій випадок про вручення підозри народному депутату. “Всі три підозри вручалися по одному механізму і він чітко передбачений законом», – заявила Венедіктова.

Вона також додала, що Порошенку не вручили, а оголосили про підозру в присутності свідків.

Також Венедіктова заявила, що сьогодні або завтра ОГПУ подасть клопотання до суду про обрання запобіжного заходу для Порошенка. “Також екс-президента ще потрібно допитати але вже в якості підозрюваного”, – сказала Ірина Венедіктова.

Юристи також вважають, що за законом генпрокурор не повинен особисто вручати підозру.

«Фігурант заявив сьогодні на зустрічі з Генеральним прокурором, що вона повинна була особисто вручати йому підозру.

Як і властиво Порошенку, він бреше. Закон передбачає можливість доручити цю функцію іншому прокурору.

І може такого повноваження у головного прокурора і не було б, якщо фракція Порошенка Європейська Солідарність сама не проголосувала за неї в КПК », – написав відомий юрист Андрій Портнов.

«Ось і ще один бумеранг прилетів Петру Олексійовичу.

Йому напевно не встигли розповісти, що створена ним і досі контрольована разом з посольством США, на мій погляд, Велика палата Верховного суду (без України) зовсім недавно прийняла постанову, суть якого зводиться до того, що не дивлячись на прямі норми КПК, вручати підозру спеціальному суб’єкту (нардепу, судді, адвокату і т.д.) може хто завгодно за дорученням, а не тільки Генпрокурор.

Мабуть він не думав, що цим можуть скористатися і щодо нього. Ось як буває, коли за вказівкою з-за кордону і особистих амбіцій гвалтуєш Закон та ще й в помічники береш не надто грамотних товаришів.

Науковий ступінь за відсутності практики і досвіду, і практичне застосування Закону, дві великі різниці. Доведено за два з половиною роки існування Верховного суду (без України).

Чекаємо нових бумерангів. А вони, як показує світова історія, обов’язково будуть і в множинній кількості.

Депутати і судді повинні розуміти, що ламання Законів через коліно, рано чи пізно може повернутися персонально до кожного.

Не дякуйте Петре Олексійовичу мені, подякуйте Філатову, Данішевській та її “зірковій” команду з двох річним стажем», – написав адвокат Ростислав Кравець.