Оце точно закінчить війну! Країно, прокидайся – геніальний план Зеленського: збирає усіх! Захід очнувся!

Президент Володимир Зеленський у розмові з американським лідером Джо Байденом у четвер підтвердив, що наступна зустріч щодо української формули миру на рівні радників відбудеться на Мальті.

Це випливає з опублікованого головою держави в соцмережах повідомлення, пише українське видання.

Зеленський зазначив, що обговорив із Байденом «наступні спільні кроки у просуванні «формули миру».

«Я привітав рішення США надіслати свого представника на наступну зустріч радників на Мальті наприкінці цього місяця», – додав він.

Раніше про ймовірність проведення зустрічі щодо «формули миру» на Мальті наприкінці жовтня говорили джерела українського видання.

Це буде третя зустріч радників, основна задача яких – домовитися про проведення «Саміту миру» або іншої події у багатосторонньому форматі.

В Офісі президента висловлювали сподівання, що в зустрічі можуть узяти участь понад 50 держав, а за її підсумками очікується схвалення планів утілення пунктів «формули».

Про це в етері телемарафону в середу розповів заступник голови Офісу президента Ігор Жовква.

Жовква зазначив, що зустріч щодо «формули миру» – уже третя за рахунком – відбудеться «найближчим часом», а на ній, за оцінками Києва, «зберуться понад 50 представників держав на рівні радників із нацбезпеки, дипломатичних радників, представників МЗС».

«За кожною з десяти робочих груп відповідно до десяти пунктів «формули» підготовлено робочий план – так звану дорожню карту. Радники на цій зустрічі обговорять підсумки цієї роботи, затвердять дорожні карти, остаточні формулювання пунктів «формули миру», її філософію», – оголосив він.

Заступник голови ОП також висловив очікування, що саме на цій зустрічі будуть визначені точне місце й час проведення глобального «саміту миру», який, додав він, стає ще більш актуальним через події на Близькому Сході.