ОДНИМ УДАРОМ! Шойгу закричав: штаб на щебки – ВСЕ КЕРІВНИЦТВО НАКРИЛО! ЗСУ святкують – там купа трупів!

Нижегородський центр підготовки військових спеціального призначення «Сталь» підтвердили приліт по інструкторах на полігоні під Іловайськом, внаслідок чого понад 30 осіб двохсоті, приблизно стільки ж отримали поранення. Ураження цього полігону має особливе значення для фронту, адже росіян позбавили досвідчених керівників навчання роботи на БПЛА, які дошкуляють ЗСУ на кожному відрізку фронту.

Про це повідомляє журналіст Юрій Бутусов, опублікувавши скрін заяви Нижегородського центру підготовки військових.

Там додали, що обстріл стався під час складання іспиту проєкту «Судоплат» для розрахунків FPV-дронів.

«Понад 30 людей загинули, багато людей отримали поранення. Серед загиблих двоє наших хлопців – пілотів із 153 полку 47 дивізії. Разом із ними загинув член нашої команди, інструктор з FPV. Це серйозна втрата», — сказано у повідомленні офіційного каналу Центру.

Нагадаємо, 24 січня російські пропагандисти заявили про обстріл військового полігону окупантів під Іловайськом на окупованій території Донецької області. Вони стверджували, що обстріл нібито вівся із системи HIMARS.

Ворог намагається здійснити ротацію та відтіснити ЗСУ з позицій на лівобережжі Херсонщини. Як наслідок – окупанти зазнають втрат у техніці та особовому складі.

Про це повідомила очільниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону.

За словами Гуменюк, дії окупантів настільки безсистемні, що вони навіть не встигають налагодити внутрішню взаємодію для того, щоб уникнути, до прикладу, «дружнього вогню» або дружнього радіолокаційного протистояння.

«Вони самі шкодять один одному, підрозділи завдають втрат у дроновому сенсі. Тому ми бачимо певний сумбур в окупаційному війську на тому березі. Але за рахунок кількості та можливості підтягувати ресурси, вони залишаються на тих позиціях, на яких досі ще закріпилися», – додала Гуменюк.

Раніше Наталія Гуменюк повідомила, що російські війська збільшують, а потім зменшують кількість штурмів на півдні. ЗСУ спостерігають «тахікардію» у ворога.

«Ми продовжуємо нищити те, що ворог підтягує, і саме тому вони змушені передислоковувати свою артилерію. За минулу добу вибито сім гармат з нашого напрямку, і це — серйозний удар по їхній спроможності далі бути боєготовими на цих позиціях», — зазначила речниця.

Вона також зазначила, що у таких погодних і бойових умовах, через надзвичайний тиск ворога, складну логістику оборонцям України надзвичайно важко працювати, проте ця робота триває попри труднощі.

Окрім цього, аналітики зазначили, що у Росії з кадрових військових формують десантно-штурмові бригади, що дятимуть як спеціалізовані підрозділи для десантування і розвідки в тилу українських ліній оборони.

За даними російських джерел, такі десантно-штурмові бригади у складі наземних з’єднань зможуть здійснювати десантування в ближньому тилу України без парашутів. Ймовірно, шляхом посадки гелікоптерів для швидкого розгортання особового складу, як це було під час початкових боїв за аеропорт Гостомель під Києвом 24 лютого 2022 року.

«Такий підрозділ уже діє на Запорізькому напрямку. Це 49-та окрема десантно-штурмова бригада (ДШБ) у складі 58-ї загальновійськової армії (Південний військовий округ). ДШБ існують у сучасній російській армії в складі Повітряно-десантних військ, тому російські сухопутні формування цілком можуть намагатися створити ці формування», — зазначають у своєму повідомленні аналітики

«Однак розгортання десантно-штурмових бригад ізольоване від ширшої структури сил повітряно-десантних військ, імовірно, означатиме, що ці спеціалізовані бригади будуть використовуватися як ще один засіб для проведення виснажливих фронтових атак під керівництвом піхоти на українські укріплені позиції в короткостроковій перспективі», — йдеться у повідомленні.

Загалом, ЗСУ зазнають атак з боку ворожих сил, які активно застосовують стратегію ротації та намагаються відтіснити українські війська на лівобережжі Херсонщини.  

Та все ж українська армія, попри труднощі в погодних та бойових умовах, успішно протистоїть ворогу та ефективно нищить його технічні засоби та особовий склад.