Одразу після ефіру! Геращенко вибухнула – підіграє їм. Кравчук в ауті, міністр не промовчав: “злив” нові цілі

Глава ТКГ Леонід Кравчук з’явився в ефірі російського телебачення, де поспілкувався з ватажком терористів т. зв. “ДНР” Денисом Пушиліним. Одразу після цього “ЄС” звинуватили його в грі на руку агресору. Однак, Арестович та Кулеба поспішили заступитися за нього.

Діалог з Пушиліним Кравчук вів удень 15 лютого в ефірі ток-шоу “Час покаже” на російському “Первом канале”.

Спочатку по відеозв’язку в студію включився Кравчук, а після невеликої дискусії ведучий повідомив, що на зв’язку також є Пушилін і запропонував главі української делегації в ТКГ поставити йому запитання.

Одразу після цього Ірина Геращенко в ефірі “Свободи слова” на ICTV заявила, що участю в цьому ефірі Кравчук “підігравав Кремлю”.

“У той час, як президент Зеленський і РНБО закривають російські телесмітники в Україні, представник України в Тристоронній контактній групі Кравчук включається сьогодні на канал Росія на ОРТ, і в прямому ефірі дискутує там з Пушиліним, бойовиком, підігруючи Кремлю”, – сказала вона.

Першим на захист Кравчука висловився радник української делегації у ТКГ Олексій Арестович.

“Чи винен він у тому, що одночасно з ним включають якогось Пушиліна? Його ж не попереджали про це. <…> Те, що вони підключають Пушиліна – людину, яка для нас і самого Леоніда Кравчука є терористом і кваліфікується нами як терорист або майже як терорист, тому що існують певні юридичні нюанси – це ж не його вина [Кравчука]”, – сказав Арестович в ефірі програми “Свобода слова” на ICTV.

Ведучий спробував уточнити чи була у Кравчука можливість відмовитися від розмови з Пушиліним, на що Арестовик заявив, що “Міг відмовитися. А міг використати [ефір], щоб довести його неправоту”.

Згодом у розмову втрутився міністр закордонних справ України. Він стверджує, о не має жодних підтав піднімати питання принциповості і патріотичності позиції Кравчука.

“Але сам його історичний статус, його роль у здобутті незалежності України дозволяє йому робити трохи більше, ніж будь-якій посадовій особі, зокрема під час різних телеефірів”, – сказав Кулеба на пресконференції.

Сам Кравчук прокоментував ефір з Пушиліним під час виступу на форумі “Україна 30”. Слова ватажка терористів організації “ДНР” він розцінив як намір інтегрувати окуповані території в Росію. “Таким чином, офіційно на російському телеканалі в Москві ватажок заявив про реальні цілі”, – підкреслив Кравчук і додав, що домовитися з РФ про врегулювання конфлікту на Донбасі “практично неможливо”.