Одразу після Зеленського! Буданов у Бахмуті: просто зараз – термінове рішення. Перші деталі!

Очільник Головного управління розвідки Міністерства оборона України Кирило Буданов відвідав передові позиції українських Сил оборони у Бахмуті Донецької області, де щодня кілька місяців поспіль точаться важкі бої.


Як повідомляють у прес-службі ГУР, Буданов перебував у Бахмуті 27 та 28 грудня. Генерал-майор відвідав передові позиції, де працюють розвідники-спецпризначенці.

Під час візиту Буданов заслухав доповіді командирів підрозділів ГУР і визначив завдання. Крім того, він нагородив воїнів, які особливо відзначилися під час знищення російських загарбників.

Нагадаємо, аналітики ISW нещодавно заявили, що сили росіян виснажені, а тому події можуть наближатися до кульмінації.

“Бойові втрати російських військ, ймовірно, змушують російських військових в районі Бахмута використовувати штурмові групи чисельністю до відділення”, – зазначено в новому звіті ISW. Аналітики також навели слова представника східного угруповання військ Збройних сил України Сергія Череватого, який вже повідомляв, що російські війська в районі Бахмута більше не діють як ротні і батальйонні тактичні групи, а замість цього діють невеликими групами від десяти до п’ятнадцяти військовослужбовців.

 

“Сили РФ аналогічним чином виродилися з ротних і батальйонних тактичних груп в окремі групи, розміром з відділення, коли російські підрозділи в Херсонській області помітно деградували в серпні 2022 року”, – додали експерти.