Офіційно 136 підтверджених! В Україні зростає кількість хворих на коронавірус

Кількість заражень коронавірусом в Україні сягнула 136 випадків після ранкових данних про 113.

Про це в.о. гендиректора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін заявив в ефірі “Українського радіо”.

“Станом на зараз ми вже маємо інформацію про 136 випадків, лабораторно підтверджених”, – розповів Кузін.

За його словами, зараз ці дані верифікуються, і кожного дня о 10:00 ЦГЗ буде разом з Кабміном і МОЗ оприлюднювати дані про захворювання на Covid-19, для того щоб їхня інформація не розходилась і вони озвучували одну цифру, яка повністю верифікована.

До слова, Кабінет міністрів подовжив карантин на 30 днів запровадив і по всій Україні режим надзвичайної ситуації через коронавірус.

Третього квітня карантин не закінчиться. Уряд подовжив його принаймні до 24 квітня та запровадив по всій Україні режим надзвичайної ситуації на найближчі 30 днів. Таке рішення Кабмін ухвалив для протидії поширенню коронавірусу в Україні.

До 25 березня режим надзвичайної ситуації діяв у шести регіонах. Тепер жорсткий карантин, обмеження руху громадського транспорту, патрулі на вулицях, закриття магазинів і кафе, дезинфекція об’єктів і територій – по всій країні.

Уряд попереджає: що і карантин, і надзвичайну ситуацію можуть продвожити і після 24 квітня у разі, якщо ситуація не поліпшиться. До кінця тижня планують повністю заборонити пасажирський рух по обидва боки кордону.