Офіційно – ПІВМІЛЬЙОНА ВЖЕ НЕ ВСТАНУТЬ! Рекордне розгромище ЗСУ: сотні окупантів одним ударом!

Протягом понад двох років війни проти України, Росія понесла втрати у своїй військовій силі, які оцінюються на рівні 500 тисяч осіб. Це значна цифра, яка свідчить про серйозні труднощі, з якими зіткнулася Москва у військовій кампанії. Стіфан Сежурне, глава Міністерства закордонних справ Франції, підкреслив це під час свого інтерв’ю для видання «Нова газета». Він наголосив на тому, що ці втрати є безпрецедентними і свідчать про відмову від мирного вирішення конфлікту з боку Росії.

«Європа та її союзники залишаються об’єднаними та рішучими у своїй підтримці. Втрата 500 тисяч військових осіб, з яких близько 150 тисяч загинули, є не лише числовою статистикою, але й яскравим свідченням про те, що агресивна політика Росії має свої наслідки. І якщо звернутися до суті, то ці втрати були зазначені з малою користю. Розмірковуючи над цим, ми побачимо, що ця війна принесла лише страждання та руйнацію», — підкреслив Сежурне.

Більше того, за скупченням окупантів прилетіли чотири двотонні ракети.

Селище Кубань у Луганській області знаходиться приблизно за 100 км від лінії фронту — тобто поза радіусом досяжності більшої частини української протипіхотної зброї, як вважалося раніше. Про це пише Forbes.

Це можливе пояснення того, чому минулої середи потенційно сотні російських військових зібралися на відкритій місцевості.

Високоточна балістична ракета ATACMS американського виробництва дальністю до 300 км. розкидає до тисячі невеликих суббоєприпасів. Росіяни серед білого дня гуляли полем, а український безпілотник їх помітив з висоти, після цього прилетіли чотири двотонні ATACMS. За словами журналістів, одна ракета не вибухнула, а решта трьох розкидали смертоносні маленькі гранати.

Одна ракета ATACMS вибухнула прямо над натовпом приблизно з 116 росіян. За даними Інституту вивчення війни, всі росіяни могли загинути під дощем суббоєприпасів.

Удар у середу, можливо, був одним із найбільш смертоносних за повномасштабну війну, що вказує на погане планування з боку російського командування. Командування ЗС РФ могло знати, що такий удар був вірогідним, адже постачання ATACMS було одним із головних військових пріоритетів України в останні місяці.

За словами журналістів, росіяни знали про те, що Україна може завдавати ударів ATACMS, і були заздалегідь попереджені про те, що ЗСУ атакуватимуть найбільш уразливі скупчення російських сил, включаючи тренувальні полігони. Автори публікації нагадали про те, що коли восени минулого року Україна отримала свою першу невелику партію ATACMS, їх одразу ж запустили кількома російськими аеродромами. Було пошкоджено або знищено близько 20 вертольотів. Згодом, зважаючи на все, на початку квітня, українські екіпажі, обстріляли цінну батарею ППО С-400 російських ВПС. Близько чотирьох пускових установок було знищено.

Нагадаємо, що нещодавно Велика Британія оцінювала, що Росія втратила біля війни близько 450 тис. військових убитими та пораненими. Це без урахування військових компаній.

Таку оцінку дав міністр у справах збройних сил Лео Докетрі, чию цитату наводитиме британський портал UK Defence Journal, що спеціалізується на військовій тематиці.

«За нашими оцінками, приблизно 450 000 російських військових були вбиті або поранені, а ще десятки тисяч уже дезертували з початку конфлікту. Кількість загиблих у російських приватних військових компаніях (ПВК) невідома», — сказав він.

Щодо втрат у техніці, за підрахунками британців, російська армія втратила понад 10 000 одиниць бронетехніки, в тому числі майже 3 000 основних бойових танків, 109 літаків, 136 гелікоптерів, 346 безпілотних літальних апаратів, 23 військово-морських систем усіх типів.

Він уточнив, що техніка була знищена, покинута чи захоплена Україною від початку війни.