ОГО-ГО! ЖОДНОГО ПОСТРІЛУ — Авдіївку лишили: мінус 1000 танків РФ одним ударом! ЗСУ просто монстри!

Втрати техніки під Авдіївкою змушують армію РФ робити паузу — вони не можуть втрачати по 100 машин за два тижні. Зокрема, втрати дуже великі для того, щоб Росія могла їх оперативно компенсувати. Однак вони не мають критичного впливу на ситуацію з технікою в цілому, оскільки решта фронту майже стоїть.

Таку думку висловив військовий експерт Ян Матвєєв.

“Приблизно за два тижні масштабних атак, кілька хвиль було, на Авдіївку, справді великих одномоментних втрат російська армія зазнала. Але на решті фронту було відносне затишшя. Було близько восьми, можливо, дев’яти таких російських атак приблизно за місяць у різних місцях: і в районі Куп’янська, і в районі Вугледару було дві атаки. Ми пам’ятаємо, російські колони там теж були розбиті, хай і в меншому розмірі, звісно, ніж біля Авдіївки. Справді, за цей місяць російська армія зазнала серйозних втрат саме у техніці, але загалом на тривалій дистанції зараз втрати у російської армії менші, ніж раніше, бо, власне, фронт стоїть. Немає якихось масштабних операцій, як, наприклад, тривала битва за Бахмут”, — коментує він.

Та зазначає, що російська битва за Авдіївку поки не стала такою, як за Бахмут, нинішні атаки набагато менші за масштабом. Причина, як вважає експерт, саме у втратах техніки.

“Звісно, такі атаки, як на Авдіївку нещодавно, змушують російську армію робити паузу. Вони не можуть втрачати по 100 машин і більше за два тижні, а потім ще два тижні — ще 100 машин, а потім ще 100 машин… Таких можливостей, звісно, російська армія не має. Тому й відбуваються ці паузи”, — заявив Матвєєв.

Водночас військовий експерт підкреслив, що не можна говорити про те, що в російської армії залишилася одна лише піхота. Російський військово-промисловий комплекс здатен відновлювати та виробляти техніку для компенсації втрат.

“Вони відновлюють старі танки, тобто використовують старі корпуси тих самих Т-72, наприклад. І цифри показують, що кілька сотень машин на рік вони здатні відновлювати різних типів, і в результаті набирається досить значна кількість. Це якщо говорити про танки. Виробляються й БМП-3, й інші бронемашини, колісні, в тому числі. Так, не в такому масштабі, щоб наростити серйозно вогневу міць і створити якийсь потужний кулак і нескінченно атакувати”, — зазначив Ян Матвєєв.

Варто підкреслити, що єдине, чого досягли російські загарбники в боях за Авдіївку Донецької області, – це втрати тисяч представників свого особового складу та сотень одиниць своєї техніки.

Про це командувач оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі.

«Авдіївка. Вже місяць тривають активні бої. Сотні згорілих бронемашин та тисячі трупів російських окупантів – це все чого досяг ворог. А ми стоїмо. І будемо стояти. Тому що Авдіївка – не просто територія на карті, а частинка України, частинка душі українців та українського Донбасу», – зазначив він.

Тарнавський наголосив, що Сили оборони продовжуватимуть битися за «кожну будівлю, терикон чи озерце».

«Помстимося за кожного загиблого, за кожну вбиту та вкрадену росіянами дитину, за кожну зґвалтовану жінку. Битимемо за Бучу, за Бородянку, за Чернігів, Харків, Краматорськ, за зруйновані Мар’їнку, Попасну, Бахмут та Авдіївку», – підкреслив командувач.

Також нагадаємо, речник 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Антон Коцуконь зазначив, що наразі Авдіївка з трьох сторін фактично перебуває в напівоточенні росіян, відтак ворог із цих напрямків гатить по місто з усього наявного озброєння.

Він зазначив, що ворог наразі перегруповується, «отримавши сильно по зубах».