Ой, що буде! 800 ракет на Україну: Росія пішла в ва-банк — лічені дні до обстрілу! Невже знову без світла?

Україна стоїть перед серйозною загрозою, оскільки російський агресор у Криму активно нарощує свою військову потужність.

За словами начальниці пресслужби Оперативного командування Південь Наталії Гуменюк, Росія вже накопичила понад 800 ракет, включаючи ракети типу «Калібр» і «Онікс», які можуть бути використані для ударів по енергетичній інфраструктурі України взимку.

«На півострові у ворога розгорнуто потужний військовий хаб. Зокрема, ракети типу «Калібр», «Онікс». Потенціал ворог накопичує і це очевидно. Ракети повітряного базування розосереджені там, де будуть завантажуватися літаки. Ми говоримо про готовність понад 800 ракет», — підкреслила Гуменюк.

Раніше секретар РНБО  Олексій Данілов розкрив наміри агресора та закликав готуватися до можливих ударів. Він відзначив, що Росія планує знову атакувати Україну під час зимового періоду, спрямовуючи свої удари на інфраструктуру країни з метою завдати їй значної шкоди.

Данілов поділився інформацією, яка свідчить про те, що РФ не має наразі достатньої кількості ракет для масштабної атаки, але активно намагається їхню кількість збільшити в період підготовки до зими. 

«Але вони зараз потрохи їх накопичують, вони їх зберігають для того, щоб коли буде зимовий період — саме в той період спробувати використати їх для того, щоб завдати шкоди безпосередньо нашій інфраструктурі. Максимальною є підготовка з нашого боку до цього питання, але, на жаль, це війна і ми не можемо з вами спрогнозувати по яких саме об’єктах будуть влучання», — наголосив секретар РНБО.

Також він зауважив що, і владі, і громадянам треба спокійно готуватися до цієї зими.

«Чи буде важко? Так, буде важко. Але ми розуміємо всі ці виклики і по максимуму там, де можна підготуватися, держава готується», — додав Данілов.