Окупантів відкинули! Поки ми спали перемога в Бахмуті – підняти прапор: ворог в пастці. Вперше за місяці!

Російські окупаційні війська після захоплення Кліщіївки ставили за мету перерізати 0504 і позбавити Бахмут однією з основних трас. Проте пройшло вже два місяці і жодного результату вони не досягли, більше того – окупанти втратили ініціативу в районі ліска біля Іванівського. 
 
Про це розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в своєму Telegram-каналі. 

На сьогоднішній день ліс, який є природною перепоною та основною оборонною локацією ЗСУ на підступах до траси 0504 не лише під повним контролем українських захисників, а й їм вдалося відкинути загарбників назад у поле. 

 Коваленко також називає ситуацію біля Кремінної патовою. 

“І тут хочу звернути увагу на саму патовість ситуації для росіян на прикладі Кремінної. У районі Кремінної в окупантів з початку 2023 року проходило накопичення потужного ударного потенціалу. Але за вікном уже друга половина березня, а що там із наступальним потенціалом? Нічого. Тому що на південь та південний захід від Кремінної лісової масив під контролем ЗСУ. Ліс – це не стихія росіян. Їхня стихія – болото. Тому з цього напряму 0504 залишається недосяжною для російських окупаційних військ. А поки що недосяжна траса, південна околиця Бахмута отримуватиме достатнє матеріально-технічне забезпечення для ефективної оборони, навіть після того, як окупанти змогли зайняти цвинтар”, – розповів експерт.