Окупанти прорвались! 5 хвилин тому – Страшна новина з Бахмуту: вулині бої? Вибухи повсюду – там пекло!

Ситуація на півночі та півдні від Бахмута залишається найскладнішою через активні намагання росіян просунутись вперед.


Оскільки бої тривають постійно, не можливо повідомити їхній результат. Про це у своєму стрімі на ютуб-каналі повідомив військовий експерт Олег Жданов.

Ситуація складна і багато в чому результат боїв невідомий через те, що протягом дня, особливо світлого часу доби тривають дуже жорсткі бої та активні намагання російських військ прорвати нашу оборону або вибити нас з оборонних рубежів,– підсумував Олег Жданов.

За словами військового експерта, зараз також тривають бойові дії в районі населеного пункту Кліщіївка. В цьому районі ворогу не вдається досягти своєї мети.

В селищах Озарянівка та Опитне також відбувались складні бої, але їх результат наразі невідомий.

Там тривають жорсткі бої і супротивник намагається штурмувати наші позиції. Поки безуспішно. Чим завершаться сьогоднішні бої, сказати важко,– зазначив Жданов.

Безглузді й криваві атаки Бахмуту – спроба російського командування завадити контрнаступу ЗСУ на сході, зв’язавши українські сили, й перевести війну в затяжну стадію: з настанням морозів рф спробує відкрити «другий фронт» з Білорусі. Таку думку озвучив військовий оглядач Роман Бочкала.

“У районі Бахмуту на Донеччині фіксуються незначні просування росіян, ЗСУ дають їм відсіч і тримають лінію фронту. Принципово стратегічного військового сенсу для армії рф для це героїчне місто не має. Ціль окупантів у цій тривалій атаці полягає в іншому – зв’язати на цьому відтинку велику кількість українських сил та стримати ЗСУ від контрнаступу на Луганщині й, можливо, на інших ділянках Донбасу. Відступ з Харківщини й втрата Лиману стали шоком для росіян. І тепер вони намагаються, як у футболі, нав’язати свою гру, щоб виграти час, накопичити сили й піти в контрнаступ. Не секрет, що росія готується до затяжної війни. Тому кривава “м’ясорубка” під Бахмутом – це просто спроба потягнути час”, – вважає журналіст в інтерв’ю 24 каналу.

Бочкала також не виключає підготовки росією нового масштабного наступу й відкриття “другого фронту” з Білорусі в зимові місяці.

“У путіна просто вже немає іншого вибору, крім як тиснути далі. Визнати свої помилки для нього – крах. Продовження війни теж неминуче обернеться крахом путіна, але дозволить трохи відтягнути час. Узимку путін, вочевидь, буде намагатися скористатись погодними умовами й нав’язати Україні північний фронт, втягнувши у війну Білорусь – інших варіантів він просто більше не має. Тож можна припустити, що в січні-лютому на нас чекатиме велика кількість “смаженої бульби” зі смаком “білоруського крохмалю”. Але ЗСУ до цього готові, і навіть розширення лінії фронту не дозволить росіянам переломити хід війни”, – наголошує Роман.

Військовий журналіст вважає, що натомість ЗСУ у найближчій перспективі можуть створити передумови для успішного контрнаступу на півночі Луганщини (по лінії Сватове – Кремінна) й на Запорізькому напрямку в бік Мелітополя. Причому атакуючі дії українських сил на цих фронтах можуть розвиватись паралельно, оскільки вони пеербувають у зоні відповідальності різних підрозділів.

“Думаю, незабаром ми побачимо багато приємних сюрпризів на цих напрямках. У першу чергу, все ж, мабуть, на Луганщині, де ЗСУ вже досить суттєво просунулись уперед і мають непоганий плацдарм для подальшого наступу, а війська ворога там гірше підготовлені. На Запорізькому фронті буде важче, оскільки росіяни активно готуються там до оборони. Усе, що пов’язано з Кримом (а звільнення Мелітополя може відкрити шлях на півострів), путін берегтиме як зіницю ока”, – зазначає Бочкала.