Окупанти приречені! Після удару по мостах – ЗСУ прорвали оборону: все як в Лимані. Переможемо!

Українські бійці продовжують наступати в Херсонському напрямку, а російські окупанти зазнають втрат. Угруповання РФ у цій галузі стало приречено після того, як були виведені з ладу мости через Дніпро.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив військовий експерт Юрій Федоров.

За його словами, дуже важко сказати яка лінія оборони на півдні є у російських військ, а якої ні. Адже це не суцільні лінії окопів, як це було під час Першої світової війни. Це укріплені райони.

“Однак я припускаю, що є досить серйозна лінія оборони навколо Херсона. Але ЗСУ прорвали лінію оборони на півдні і якщо це одинична лінія, тоді війська виходять на оперативний простір, а далі можуть рухатися дуже швидко броньовими групами, охоплювати населені пункти, блокувати їх, оточувати і змушувати війська противника або здаватися або рятуватися втечею. Так було в Харківській області після того, як було прорвано лінію оборони під Балаклією, так було в районі Лимана, і те саме відбувається на північному сході Херсонської області, де ЗСУ розвивають дуже успішну і дуже швидку атаку. Просуваються зі швидкістю 10-12 кілометрів за добу, якщо подивитися на карту, звільнено близько 20% території правобережжя. або виведені з ладу мости через Дніпро”, – розповів експерт.

Крім того, Федоров розповів, куди можуть відступати окупанти.

“Ймовірно, за Інгулець, і намагатимуться організувати якусь оборону за Інгульцем навколо Херсона. Але це досить безнадійна справа, бо боєприпасів все одно не вистачає, адже їхнє підвезення ускладнене” , – розповів він.

Зауважимо, найбільш примітні події цього тижня відбулися саме на Херсонщині, де Збройні Сили України змогли “дуже вміло” знаходити проломи в обороні росіян, проривати їх і швидко просуватися вздовж Дніпра, виходячи на напрямок греблі в Новій Каховці. ЗСУ продовжуватимуть наступати на цьому на інших напрямках, наближаючи нашу країну до перемоги.