Окупанти в блокаді! Масова здача в полон – прорив ЗСУ: іншого шансу не буде. Україна переможе!

Росія зробила другу неминучу стратегічну помилку у цій війні. Першим був початок вторгнення, заявив радник голови ОП Олексій Арестович.

Тепер вони тиждень перекидають війська на західний берег Дніпра, намагаючись утримати єдиний обласний центр, який їм удалося захопити.

Втрата Херсона для російської армії – зрада неконтрольованого масштабу. Тому вони не можуть не перекидати туди війська.

Проблема для них у тому, що це здійснюється через півтора мости, що знаходяться під вогневим контролем ЗСУ. Як в один бік, так і в інший.

Оскільки свіжих сил їм нема звідки взяти, вони ці сили та засоби знімають з інших напрямків. Там ми їх і поховаємо.

Як говорив Наполеон: “Для перемоги потрібні дві речі: удача і дурний противник”.

Україна має і те, й інше. Перегрупування російських військ на війні в Україні – це помилка стратегічного масштабу, вважає Арестович.

“Я ризикну висловити припущення, що в Кремлі ухвалили стратегічне рішення і відмовилися від захоплення Донецької області на даному етапі. Переходять до стратегічної оборони, тобто будуть оборонятися по всій лінії фронту”, – сказав він.

Проте, за словами Арестовича, ще не до кінця зрозуміло, чи стають росіяни в стратегічну оборону, чи в стратегічну оборону зі спробами завдати один-два потужні удари, щоб послабити потенціал українських військ і не дати перейти до контрнаступу.

Радник голови ОП також зазначив, що план Росії може передбачати завдання одного-двох ударів, послаблення ударного угрупування ЗСУ, а потім перехід в оборону. Це може здійснюватися для того, аби змусити Україну до переговорів та так званого “Мінську-3”, щоб довести ситуацію до “корейського сценарію” – тобто замороженого конфлікту.

Арестович зазначив, що про жодну перемогу чи подальше захоплення земель України мови вже не йде, адже було ухвалене рішення оборонятися. Тому що, за його словами, переміщення військ, яке відбувається, ні як інакше не можна трактувати.

Також Окупанти можуть потрапити у блокаду на Херсонщині, як тільки ЗСУ підійдуть на потрібну відстань. Та поки росіяни цього не розуміють.

Оскільки з півночі та заходу починаються контрнаступальні дії ЗСУ, фактично, правий берег Херсонщини вже у стані блокування. Історія як на Зміїному може повторитися.

“Якщо росіяни продовжать сидіти в обороні на цій території, то вони опиняться фактично у стані блокади, адже чималу кількість просто знищать, або візьмуть у полон. Якщо ворог не буде виводити свої війська, а тільки передислоковувати на утримання Херсонщини – це просто неминуче станеться”,
– розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко для 24 каналу.

А поки окупанти не можуть передислоковувати та перекидати техніку та особовий склад, так, як вони це робили раніше, ЗСУ гідно дають відсіч противнику, повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

В районах Берестового та Нагірного, силами розвідувальних груп, окупанти безуспішно намагалися уточнити позиції наших військ.

Штурмом ворог частково покращив тактичне положення в напрямках населених пунктів Соледар та Вершина. Зазнали невдачі спроби противника провести штурмові дії в напрямках населених пунктів Яковлівка, Бахмут та Семигір’я. Тут підрозділи ворога з втратами відійшли.

Також на Авдіївському напрямку, за підтримки танків, вогню ствольної та реактивної артилерії, противник відновив штурмові дії в напрямку Авдіївки та Пісків, успіху не мав, відійшов.

На Слов’янському напрямку ворог здійснював вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Пришиб, Гусарівка, Заліман, Петрівське, Карнаухівка, Курулька, Долина, Адамівка. Здійснив безуспішну спробу розвідки боєм і зазнав втрат біля Бражківки.

На Краматорському напрямку активних наступальних дій підрозділи противника не проводили. Ствольною, реактивною артилерією та танками обстрілювали райони населених пунктів Слов’янськ, Райгородок, Стародубівка, Пискунівка, Крива Лука, Серебрянка, Григорівка, Верхньокам’янське та Спірне. Авіаудари зафіксовано біля Серебрянки.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли в районах Берестового, Покровського, Соледара, Бахмута, Веселої Долини, Травневого, Костянтинівки, Семигір’я, Зайцевого, Торецька, Нелипівки та Нью-Йорка.

На Південнобузькому напрямку тривають обопільні обстріли у районах Нововознесенського, Потьомкиного, Високопілля та великої низки інших населених пунктів. Ворог завдав авіаційного удару біля Новопетрівки.