Окупанти здаються! Сєвєродонецьк все – жест доброї волі: прорив до міста. Переможемо!

“Лінія Пригожина” пролила світло на плани РФ.

Ватажок ПВК «Вагнер» кремлівський мільярдер Євген Пригожин наказав будувати оборонні рубежі на окупованих територіях України.

Судячи з них, окупанти вже не сподіваються утримати території України, захоплені під час повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Увагу на це звернув ресурс «Україна 365».

Очікується, що так звана лінія Пригожина розтягнеться на десятки кілометрів і прикриє підходи до Лисичанська та Луганська. Для її спорудження «вагнерівці» використовують бетонні протитанкові надолби та швидкохідні траншейні машини «БТМ-3» виробництва 70-х років.

Важливо, що такі загородження вважаються в експертному середовищі малоефективними. Ймовірно, для «Вагнера» цей проект став лише додатковим джерелом отримання коштів у Кремля.

Однак головне в цій історії – місце розташування «лінії Вагнера». Її окупанти будують практично по лінії розмежування, яка була до повномасштабного вторгнення у лютому.

ПВК «Вагнер», очевидно, очікує подальшого просування ЗСУ і вже не сподівається утримати під своїм контролем Кремінну, Сєвєродонецьк, Сватове та загалом північну частину Луганщини.

Важливо, що «лінія Пригожина» проходить прямо Лисичанськом. Вочевидь це місто має для окупантів дуже велике значення. Його намагатимуться утримати, однак коли мова йде про наступ ЗСУ, армія рф приречена на поразку.