Олігархи в шоці! Зеленський не зупиниться – готує несподіване. Уже в п’ятницю – Фірташ в ауті!

Сьогодні, 17 лютого, стало відомо, що президент Зеленський і його оточення готують війну з олігархами. Відзначається, що під тиск держави можуть потрапити багато великих бізнесменів.

Повідомляється, що один з перших може постраждати олігарх Дмитро Фірташ, екстрадиції якого домагаються в США.

Про це повідомляє “РБК-Україна” в матеріалі “Хто наступний. Чи буде Володимир Зеленський воювати з олігархами”.

Так, джерела повідомляють, що вже 19 лютого на засіданні РНБО можуть прийняти ряд рішень, які вдарять по бізнесу Медведчука, який розквітав в попередні роки. Також під ударом може опинитися газовий бізнес олігарха Фірташа.

Його компанії можуть розділити шляхом прийняття законів через тарифну кризу.

Олігархи Ахметов і Пінчук точно не постраждають, а ось питання з Коломойським поки остаточно не вирішене, і джерела не впевнені в тому, що президент не почне тиснути на колишнього партнера.

До цього Володимир Зеленський підтвердив, що план боротьби з олігархічними кланами дуже простий, але ось зробити це в демократичній країні складно, проте він буде продовжувати працювати в цьому напрямку.

Раніше в Кабміні запевнили, що олігарх Дмитро Фірташ отримує надприбуток через підконтрольні йому облгази. Його компанії звинуватили в тому, що тарифний колапс в січні був створений штучно.

Нагадаємо, раніше євродепутати написали главі найбільшої парламентської монобільшості Давиду Арахамії лист, в якому пригрозили українським олігархам і політикам. Однак в Раді не відреагували на такі заяви.