ОМОН все! Лукашенко зробив це – спустив псів. Білоруси в шоці – прямо зараз, він пішов у відставку!

Олександр Лукашенко, який виконує обов’язки президента Білорусі нагородив представників силових відомств медаллю “За бездоганну службу” трьох ступенів.

Відповідний указ від 13 серпня опубліковано на національному правовому інтернет-порталі.

Як свідчить оприлюднений документ, після жорстокого розгону акцій протесту в Білорусі Олександр Лукашенко підписав указ про нагородження за “зразкове виконання службових обов’язків” великої кількості силовиків, більше 300 штук – перелік їхніх імен займає 25 сторінок.

Серед них – представники внутрішніх військ, департаменту охорони, ОМОН. Зокрема, нагороджені медаллю троє водіїв автозаків.

Але якщо залишаються вірні режиму, є і ті, хто зневажає Бацьку.

Посол Білорусі в Словаччині Ігор Лещеня повідомив, що подав заяву про відставку. Два дні тому дипломат записав відеозвернення і підтримав учасників протестів в Білорусі проти фальсифікації президентських виборів.

“Це логічний крок, оскільки як посол я призначений чинним президентом і передбачається, що повинен проводити визначену ним політику. МЗС вважає, що виражена в моїй заяві громадянська позиція вийшла за ці рамки “, – пояснив Лещеня в інтерв’ю TUT.BY.

Лукашенко поки не підписав указ про відставку посла в Словаччині.

“Як і всі білоруси, я в шоці від історій про тортури і побиття громадян моєї країни, – заявив Лещеня в своєму відеозверненні. Він став першим з діючих білоруських послів, хто підтримав протести проти Лукашенка.

Штаб екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тіхановської закликав до загального страйку, щоб домогтися відставки нинішнього глави держави Олександра Лукашенка. Про це повідомляє “Інтерфакс”.

“Ми закликаємо всі трудові колективи приєднатися до безстрокового страйку з вимогою відставки Олександра Лукашенка, делегувати представників страйкових комітетів у Координаційну Раду”, – йдеться в заяві штабу.

Відзначається, що прихильники Тіхановської мають намір продовжувати домагатися скасування виборів легальними і ненасильницькими способами.

Керівник штабу Тіхановської Марія Мороз у відеозверненні також закликала громадян країни до загального страйку.

Зокрема, Мороз заявила, що в результаті загального страйку президент Лукашенко позбудеться джерела фінансування. Вона додала, що для глави держави “зрозуміла тільки мову сили і конкретного економічного збитку”.

При цьому глава штабу Тіхановської пообіцяла жителям країни, що учасникам страйку буде надано фінансову допомогу з деяких фондів, які вже створюються.