ОПА! Страшний бунт – окупанти повстали: застрягли на 9 років – підуть проти наказу? Жахаюча бійня, там ТАКЕ!

Останні кілька днів росіяни активізували наступальні дії в районах Авдіївки, Тоненького, Керамік та Первомайського Донецької області.

Військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов заявив, що вогневі позиції Збройних Сил України навколо Авдіївки готувалися з 2014 року, окупанти вже 9 років не можуть прорвати оборону.

Снєгирьов зазначив, що росіяни нарікають на рішення командування щодо штурму Авдіївки й питають, коли буде «викоренена «мурадовщина».

«Я пояснюю: це той самий російський командувач, який в лоба кидав танкові колони на штурм Вугледару. У них те саме питання, скільки може продовжуватися цей ідіотизм. І відповідно вже оцінка подій у росіян щодо штурму Авдіївки непереможна, вони ставлять собі питання, чи це другий Бахмут. При цьому, вони розуміють, що Бахмут вони штурмували 9 місяців», — зазначив військексперт.

Окрім цього, Снєгирьов звернув увагу на риторику українських експертів, щодо того, що нібито є російський дедлайн зробити подарунок Путіну, до 31 грудня захопивши Авдіївку.

«Ще раз повторюю: Авдіївка на відміну від Бахмуту — суцільна промзона. Тут вогневі позиції ЗСУ готувалися з 2014 року, самі росіяни змушені визнати, що позиції «закатані» в бетон. Авдіївський коксохімічний комбінат — це навіть не Маріуполь, не Азовсталь, бо позиції були підготовлені заздалегідь. Вони 9 років не можуть прорвати лінію оборони», — наголосив він.

Снєгирьов вважає, що про це варто говорити й заспокоїти українське населення, бо ті самі росіяни сьогодні спростували свою ж інформацію про те, що вони «успішно захопили терикон і вийшли ледь не до залізничної колії».

Додамо, Російські окупанти намагаються взяти в кільце Авдіївку Донецької області. Загарбники поставили собі за мету — досягти стратегічних успіхів на фронті в Україні.

Генерал-лейтенант у відставці Ігор Романенко зазначив, що росіяни на фронті формують великі резерви, але змушені вводити їх частинами, хоча ефективніше було б ввести відразу всю резервну армію.

«Противник намагається взяти в кільце Авдіївку або здійснити оперативне охоплення, в народі — котел. Якщо подивитися фланги, північні та південні, відстань між ними в районі Авдіївки всього 10 кілометрів. Тому у них така спокуса військова, тактична, якщо введуть свої резерви, а вони завели цілу бригаду на Авдіївський напрямок, то якимись зусиллями можна все це зімкнути, досягти котлів, які ніяк у них не виходить зробити», — розповів експерт.

При цьому він вказав, що якщо росіяни просунутися на Авдіївському напрямку, то загроза виникне недалеко для Мар’їнки.

«У сукупності вони тут зосередили такий рівень сили і намагаються реалізувати ці плани, чому заважають наші сили оборони і активно протидіють їм», — підсумував Романенко.

Зазначимо, Російські окупанти активізували атаки на Авдіївку з 10 жовтня. Вони почали обстрілювати місто з артилерії та авіації, перетворюючи його на другий Бахмут.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко написав вранці 10 жовтня, що загарбники з 5 ранку безперервно обстрілюють житлову забудову як артилерією, так і авіацією.

Окрім того, вороги вдаються до обстрілу коксохімічного заводу в Авдіївці. Через атаку там наприкінці вересня 2023 року була пожежа.

Ворог кинув на цей напрямок 2 тисячі бійців, які групами по 20–30 осіб штурмують українські позиції з різних боків. Однак захисники міцно стоять на позиціях. Ворог також застосовує FPV-дрони та інші безпілотники.

Аналітики ISW вважають, російські загарбники навряд чи зможуть досягнути якихось успіхів біля Авдіївки, оскільки місто потужно укріплене. Однак дії ворога свідчать про те, що він підготувався та опрацював свої помилки.