Основна помилка ЄС! У Зеленського розповіли як є: демократія не виграє від цієї гри – деталі!

ЄС дає Україні не ту зброю, заявив радник голови ВП країни Михайло Подоляк. Крім того, воно поставляється Україні надто довго

Україна просить у Європи зброю.
Європейці підтримують заклик своїх урядів.
Євросоюз дає Україні зброю, не те, що ми просили.
Зброя доставляється надто довго.

Демократія не виграє від цієї гри. Україні потрібна зброя. Чи не через місяць. Зараз”, – написав Подоляк у Twitter.

Нагадаємо, нещодавно ЄС погодив третій транш військової допомоги Україні у розмірі 500 млн євро

Рада Європейського Союзу затвердила виділення третього траншу у розмірі 500 млн євро з Європейського фонду миру (EPF) на поставку озброєння Україні.

Про це повідомила пресслужба Ради

ЄС додасть 500 млн євро до ресурсів, які вже були мобілізовані в рамках EPF для України, тим самим потроївши початковий бюджет до 1,5 млрд євро.

“З цими новими додатковими 500 млн євро ЄС виділив загалом 1,5 млрд євро на підтримку постачання військової техніки для Збройних сил України державами-членами ЄС.

Наступні тижні будуть вирішальними. Оскільки Росія готується до наступу на сході України, дуже важливо, щоб ми продовжували та нарощували нашу військову підтримку Україні, щоб захистити її територію та населення та запобігти подальшим стражданням”, – прокоментував Жозеп Боррель, верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки.

Виділені кошти покриватимуть як постачання озброєння, так і постачання ЗСУ державами-членами ЄС засобів індивідуального захисту, аптечок та палива, а також військового обладнання, призначеного для доставки смертоносної сили в оборонних цілях.

Європейський фонд миру, створений у 2021 році, є надзвичайним фондом у розмірі 5,69 мільярда євро, який дозволяє ЄС швидко фінансувати військові операції та “зберігати мир, запобігати конфліктам та зміцнювати міжнародну безпеку”, зазначається в ЄС.

Попередні заходи допомоги Україні були узгоджені Євросоюзом 28 лютого та 23 березня 2022 року. Це вперше ЄС погодився виділяти кошти для фінансування поставок зброї третій країні.

Однак Україна попросила ЄС про $7 млрд щомісячної допомоги для соціальних виплат і зарплат

Для забезпечення соціальних виплат і заробітних плат Україні щомісяця потрібна фінансова допомога в розмірі семи мільярдів доларів, заявив президент Володимир Зеленський президентці Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на поінформованих співрозмовників.

Розмова між Зеленським і фон дер Ляєн відбулася 8 квітня під час візиту останньої до Києва та Бучі. За словами джерел Bloomberg, тоді ж президент України та президентка Єврокомісії обговорили шляхи спрощення експорту українських зернових до ЄС.

Наразі основна військова допомога йде з США.

Представник Міністерства оборони США повідомив, що перша партія з американською військовою допомогою Україні в рамках нового пакету на 800 млн доларів прибуде в найближчі 24 години. За його словами, українці заберуть вантаж на кордоні і ввезуть його в країну.

У CNN також зазначили, що новий пакет допомоги Україні відрізняється від попередніх постачань. Він включає в себе “більш складне і потужне озброєння”. Про яке саме йдеться, телеканал не уточнює.

Видання зазначає, що список озброєнь, який увійшов до першої партії, не розголошується. Однак, джерела телеканалу заявили, що серед найменувань – гаубиці і боєприпаси до них, а також радари.