Останній успіх Кремля! Грандіозний обман – вся правда з передової: ЗСУ вдалось. Україна переможе!

Арестович заявив, що російським окупаційним військам не вдалося повністю захопити Луганську область.

Заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу не відповідають дійсності.

Про це радник голови ОП сказав у розмові з російським юристом, правозахисником Марком Фейгіним 4 липня.

“Вони не вийшли на кордон із Луганською областю. Вони дуже близькі, але там ще залишається сіра зона. Тобто формально Луганська область не є їхньою. Зрозуміло, що сторони приписують собі страшні успіхи, але якщо тверезо подивитися, то обидві сторони виконали свої завдання. Вони вийшли на межі Луганська, а ми завдали їм поразки, затримали їх до прибуття західної допомоги, стягнули 60% їхніх військ у цей район і створили собі умови, коли ми можемо вести контрнаступні дії на Запорізькому та Херсонському напрямках”, – сказав Арестович.

Додамо, що радник глави Офісу президента Олексій Арестович заявив, що захоплення Лисичанська Луганської області стане останнім «успіхом» для російської армії.

Він нагадав, що російські окупанти намагалися захопити Лисичанськ і Сєвєродонецьк понад 90 днів.

«Наступ у Луганській області – це останній успіх російської армії в Україні. Мається на увазі великий успіх. Село якесь можуть взяти. Я просто знаю, що твориться у військах Росії. Лисичанськ, Сєвєродонецьк та Рубіжне — це міста середньої величини. Вони їх брали 90 діб із великою кількістю військових, втратили велику кількість людей.Ми з Лисичанська просто відступили. У Сєвєродонецьку вони ще півтори доби воювали з порожнім містом, у Лисичанську теж було дві доби. Де вони візьмуть оперативні резерви для того, що взяти ще одне місто? Хочуть взяти Слов’янськ та Краматорськ?» — заявив Арестович.

Зазначимо, що відведення ЗСУ з Лисичанська дозволить стабілізувати лінію фронту.

У Луганській області залишилася невелика “сіра зона”, не контрольована окупантами.

Відведення Збройних сил України з Лисичанська дозволить стабілізувати лінію фронту, оскільки щільність оборони значно збільшилася

Таку думку висловив радник глави офісу президента України Олексій Арестович у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним.

“Там є природний рубіж – Сіверський Донець в районі Сіверська, – подивимося, як вони його будуть проходити”, – сказав він.

Також Арестович повідомив, що в Луганській області залишилася невелика “сіра зона”, яка ще не контролюється окупантами, але в цілому “можна констатувати, що Луганська область у них”.

Нагадаємо, що Ввечері 3 липня стало відомо, що підрозділи ЗСУ були змушені вийти з Лисичанська. Наступною ціллю ворога буде Слов’янськ, а також, ймовірно, Краматорськ та Бахмут.

Про це розповів мер Слов’янська Вадим Лях, повідомляє 24 канал. Він зауважив, що у цих містах уважно спостерігають за подіями на фронті та сподіваються, що українські військові не дадуть ворогу просунутися.

Разом з тим, за останні 10 днів Слов’янськ став прифронтовим містом – зараз його обстрілюють щодня. Зокрема вчора, 3 липня, відбувся найсильніший з ворожих обстрілів. Унаслідок цього 19 людей було поранено, а 6 загинули, серед них – одна дитина.

З огляду на це міський голова закликає мешканців Слов’янська евакуюватися, адже зараз це можна зробити безпечно. Він зауважив, що евакуації проходять щодня, а кількість охочих виїхати збільшується. До прикладу, сьогодні таких людей було 70, а завтра виїжджатимуть вже 200. Щоб записатися, люди телефонують на спеціальну гарячу лінію та обирають найзручніший для себе напрямок.

На жаль, людей примушує виїжджати така гаряча пора і те, що вбивають їхніх сусідів, – підкреслив Вадим Лях.

Він зауважив, що Слов’янськ тривалий час був певним хабом – містом, через яке проходили евакуаційні маршрути з інших населених пунктів. Мер розповів, що саме тому бачив багатьох людей з Сєвєродонецька, Лимана, Ізюма, які спочатку навідріз відмовлялися від евакуації, а коли “прилітало” поруч, з’являлися на Слов’янському вокзалі в шльопанцях та халатах, готові їхати в будь-яку точку країни.

“Я розумію, що, на жаль, так буде і в Слов’янську. Це вже помітно, бо збільшується кількість тих, хто хоче виїхати, але збільшується насамперед тому, що збільшується кількість прильотів та гинуть люди”, – пояснив міський голова Слов’янська.

Вадим Лях підкреслив, що людям потрібно розуміти – евакуація в важких умовах є небезпечною не лише для тих, кого евакуюють, а й для тих, хто її організовує. До прикладу, під час останньої евакуації з Сєвєродонецька потрібно було вивезти 9 людей, а займалися цим, ризикуючи життям, – ще 15 ДСНСників, волонтерів та військових. Але, звичайно, евакуацію проводили і проводитимуть надалі навіть у таких екстремальних умовах.