Остання крапля! Прямо в залі ООН – Зеленський вибухнув: трибунал для окупантів. Термінове рішення!

У зверненні до Генеральної асамблеї ООН президент України Володимир Зеленський зверне особливу увагу на підтримку у відновленні України та створенні трибуналу для воєнних злочинів Росії. Про це глава держави повідомив у інтерв’ю Reuters, відео розмови опубліковано на Youtube-каналі Офісу президента.

“Важливі два пункти, їх [потрібно] підняти на максимально високий рівень, серед лідерів, і отримати результат. Це все-таки […] підтримати резолюцію щодо механізму повернення грошей, відшкодування грошей від окупанта і цих активів. Цей механізм нам дуже потрібен, його ще немає… І другий [пункт] – це, авжеж, резолюція щодо створення спеціального трибуналу проти тих злочинів, усіх тих людей, які ці злочини зробили. Я зосередився на цих двох кроках”, – сказав він.

Президент України зазначив, що “є багато речей, на чому зосередитися”.

Зеленський пояснив, що окремо у США, де відбуваються засідання Генасамблеї ООН, треба “проговорювати питання щодо визнання Росією державою – спонсором тероризму”.

“Це також дуже важливий крок”, – наголосив він.

Зазначимо, президент України Володимир Зеленський зможе виступити перед Генеральною асамблеєю ООН в режимі онлайн. За це проголосував 101 член Генасамблеї, семеро проголосували проти і 19 утрималось, повідомляє «Голос Америки».

Країни також відкинули поправку від Білорусі, яка пропонувала заборонити будь-кому виступати із відеозверненнями. Російський посол в ООН виступив проти дозволу і зазначив, що Зеленський вільно подорожує Україною, пише Reuters. Представництво України в ООН обґрунтувало запит на такий дозвіл війною, яку Росія розв’язала в Україні.

«Хоча президент Зеленський звернеться через відео, гадаю, він отримає в 1000 разів більше уваги, ніж більшість президентів та прем’єр-міністрів, які виступатимуть перед Генеральною асамблеєю особисто», – сказав у коментарі «Голосу Америки» директор антикризової групи ООН Річард Гован.

Гован вважає, що у своїй промові Зеленському варто показати, що він розуміє занепокоєння світу стосовно продовольчої безпеки і продемонструвати бажання України допомогти світові з вирішенням цих проблем.

Також повертаючись до недавнього інтерв’ю Президента для Ройтерс, потрібно згадати й той факт, що наразі він не поспішає говорити по завершення війни. Тут якраз світові варто пам’ятати, що Україна допоможе їм лиш тоді, коли вони врятують Україну новою зброєю.

Зеленський наголосив, що результат війни залежить від швидкого постачання Україні зброї від іноземних партнерів. Він зазначив, що Україна хотіла б отримати більше допомоги від Туреччини, Південної Кореї, Азії та арабських країн. Також Зеленський заявив, що в Німеччини існують «певні психологічні бар’єри» щодо постачання зброї, і наголосив, що Україні життєво необхідне озброєння для захисту від російського фашизму.

Зеленський переконаний, що постачання західної зброї в Україну скоротилося б, якби ЗСУ не розпочали контрнаступ, і що успіхи захисників України справлять враження на інші країни.

“Я думаю, що це дуже важливий крок, який вплинув або впливатиме на рішення деяких інших країн”, – додав він.

Також, як стало відомо під час інтерв’ю, президент Володимир Зеленський не виключає, що Україна повертатиме Крим дипломатичним шляхом.

“Немає іншого шансу, просто немає виходу, треба деокуповувати територію. Так може статися, що Крим буде повертатися дипломатичним шляхом. Безумовно, люди в Україні більше підтримують дипломатичний шлях вирішення цього питання. Що за коло осіб буде обговорювати це питання і коли це буде, я не можу зараз сказати. Але, тим не менше, це моя думка”.

Президент підкреслив, що “Україна зможе жити спокійно, коли поверне собі всю свою землю”.