Отримуватимуть по дві пенсії! Шмигаль вразив українців заявою. Рішення Кабміну

Кабмін розробляє новий механізм впровадження обов’язкової страхової пенсійної системи. Вона працюватиме окремо від чинної солідарної, тому українці зможуть отримувати по дві пенсії.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю РБК.

Зазначається, що дана накопичувальна система буде працювати паралельно з тою, яка є зараз.

Крім того, за словами Шмигаля, цей бонус можна відразу зняти, а розтягнути в часі.

Нагадаємо, у цьому році в Україні буде здійснюватися черговий перерахунок пенсій для літніх і малозабезпечених людей. Деякі з них потрапляють під надбавку до пенсій в травні цього року, але на багатьох додаткові виплати не поширюються.

Які конкретно категорії людей в нашій країні отримають підвищені пенсії, а які залишаться без надбавок.

Так, під надбавку до пенсій в результаті індексації потрапляють майже 10 мільйонів українських пенсіонерів: середній розмір доплат становитиме 260 гривень. В кінці весни мінімальна виплата пенсіонерам складе 2100 гривень. У той же час розрахунковий розмір пенсії буде підвищено на 11%.

Однак тут варто звернути увагу: мова йде про той рівень пенсії, який числиться як зароблена, але ніяк не про ту, яку фактично отримує людина.

Іншими словами, індексація не торкнеться тих людей, у яких розрахунковий розмір пенсії нижче справжнього, а також, якщо людина отримує пенсію при особливих умовах. Спочатку перерахунок пенсій збиралися здійснити в березні цього року, однак через карантин його перенесли на травень.