Пацани, ну КРАСА! Новий розгром від ЗСУ: подарунок Залужному – результат вражає, немислимий успіх!

На Бахмутському напрямку Збройні Сили України досягли успіху на певних відрізках. Про це повідомив командир роти ударних безпілотних літальних апаратів «Ахіллес» 92-ї бригади, Юрій Федоренко, у одному з інтерв’ю.

«Для противника ставиться задача повернути втрачені позиції, а також зупинити наступ Сил оборони. Відповідно противник задіює значний ресурс як живої сили, так і легкоброньованої, броньованої техніки, артилериійських засобів, систем реактивного вогню, безпілотну компоненту розвідувально-ударну, а також авіацію для того, щоб відбити втрачені позиції, а також зупинити наступ. Незважаючи на це, за рахунок об’єднаної роботи різних бригад і чіткому керівництву всередині бригад, зокрема 92 окремій штурмовій бригаді нашій, вдається забезпечувати надійний результат по знищенню ворога», — заявив військовослужбовець.

Юрій Федоренко відзначив, що за рахунок об’єднаного вогневого впливу — це артилерийські засоби плюс засоби БПЛА — вдається вражати ворога, починаючи піхотою та закінчуючи поротиповітряними установками противника.

«В один з днів, коли противник проводив активні ударно-штурмові дії, насичення їхніх техніки на передню лінію було достатньо високе, і нашому підрозділу вдалося забезпечити той результат, про який ми зараз говоримо. Але я прошу зауважити, що це одна з невеличких складових результату, який забезпечується як 92-ю штурмовою бригадою, так і іншими бригадами Сил оборони, які тут тримають надійно оборону, проводять ударно-штурмові дії», — додав командир роти ударних БПЛА.

Додамо, на військову обстановку та просування українських сил в районі Бахмута може також впливати погода, а також зміна тактики російських загарбників.Про це в етері телемарафону заявив заступник командира 3-ої окремої штурмової бригади Сухопутних військ України Родіон Кудряшов.

«Противник намагається застосовувати всі свої переваги, у тому числі з засобів артилерійського озброєння, наносити ураження по всьому передньому краю. Але ситуація в цілому абсолютно контрольована Збройними силами України. Темп на передньому країн міняється у зв’язку з очевидними змінами погодних умов. Ситуація зараз трішечки на полі бою змінюється. В першу чергу зараз іде зміна кліматичних умов. Є певне пониження в температурі. Також є певні осадки, які змінюють тактику поведінки на передньому краї. А саме: застосування техніки є ускладненим, застосування спостереження с повітря — з певними ускладненнями. І зараз дуже багато працює безпосередньо піхота, яка виконує бойові задачі щодо стійкої оборони і штурмових дій», — заявив Кудряшов.

Крім того, за словами військового, на ситуацію впливає тактика росіян, які кидають нові сили в атаку, не рахуючись з втратами.

«Це є їх перевагою, тобто – нескінченний мобресурс. Вони звісно еволюціонують, по-іншому застосовують свою піхоту, але в цілому ситуація не змінюється саме в управлінні противником свого війська. Росіяни швидше підводять підготовку особового складу. Також застосовують техніку у комбінації з цим особовим складом. Тому в цілому вони прогресують, але це не значить, що вони на іншому етапі», — заявив Кудряшов.