ПАЦАНИ, ВІДСТУПАЄМ! ВЕСЬ регіон здають: Херсонщина НАША? Обвал фронту почався – посипалось все, переможемо!

Солдати армії РФ будуть тримати всю лінію фронту на півдні до останнього. Та якщо противник відступить на Херсонщині, це призведе до обвалу всього південного фронту.

Про це розповів військовий експерт Сергій Грабський.

осіяни заявляють про так зване «перегрупування» військ армії РФ на півдні. Однак росіянам невигідно відступати.

«Конфігурація сил і засобів противника говорить про те, що вони відчайдушно намагаються утримати цю лінію фронту. Тому можливо це була спроба вкиду або перевірка на «вошивість» в першу чергу своїх внутрішніх ресурсів», – зазначив Грабський.

Грабський закликає усвідомити, що загарбники триматимуться до останнього на цій ділянці фронту. Обвал фронту на ній означатиме:

блокування Криму;

створення передумов для того, що Україна перевагу в розвитку своєї морської торгівлі: прикритий Кінбурнською косою порт Миколаїв і Херсон – це додаткові логістичні можливості щодо розширення «зернового коридору», гроші й можливість для України вести бойові дії.

Російські війська відчайдушно б’ються за Кінбурнську косу, чинять спротив, не зважаючи на втрати, перекидають додаткові ресурси й тримають позиції. Прорив на Скадовськ від Голої Пристані, відстань 60 км, при найменшому послабленні, це серйозна проблема.

За словами військового експерта, відступ російських загарбників покаже те, що вони нічого не в змозі зробити, а також навіть на 10-20 км автоматично збільшує зону ураження. Вона передбачатиме, до прикладу, Джанкой, який зможуть досягати далекобійні засоби. Вони завдаватимуть ударів безпосередньо по Криму і заблокують кримські перешийки.

Він запевняє: окупанти будуть відчайдушно намагатися утриматися на цих позиція, поки матимуть ресурси.

«Про відхід саме в цьому випадку мови бути не може, тому що це призведе до обвалу всього Південного фронту», – наголосив експерт.

Щобільше, каже Грабський, сенс оборони Токмака просто втратиться. Якщо Крим буде відрізаний на цій ділянці фронту, то місто неможливо буде забезпечувати.

«Перерізання сухопутного коридору є основним завданням українських сил оборони на Південному фронті. Не важливо, де цей коридор буде перерізаний це категорично змінить ситуацію на полі бою», – зазначив фахівець.

На думку Грабського, інформація про те, що ЗСУ почали перекидати на лівий берег танки, найімовірніше, не відповідає дійсності. З військової точки зору – це недоцільно.

«Я можу зрозуміти бойові броньовані машини як об’єкт маневрений, який міг би допомогти діям піхоти. А танк, без гарантованого прикриття з повітря, як окрема бойова машина яка має досить обмежений алгоритм дій, навряд чи допоможе військам на цій ділянці. І 3-5 Bradley зіграли б набагато більшу роль, ніж один танк», – зазначив він.

Нагадаємо, в Офісі президента підтвердили, що ЗСУ захопили плацдарм на лівобережжі Херсонської області.

Про це сказав керівник ОП під час виступу у межах візиту до Вашингтона.

«Вибір України очевидний. Ми рішуче віддані відновленню суверенітету України на всій її міжнародно визнаній території. Попри все Збройні Сили України захопили плацдарм на лівому березі Дніпра. Крок за кроком вони демілітаризують Крим. Ми пройшли 70% дистанції. І наш контрнаступ триває. Ми знаємо, як досягти перемоги. У Президента Зеленського є чіткий план. Серед пріоритетів він визначає розвиток нашого ОПК й розгортання власного виробництва озброєнь», — заявив глава ОП.

Крім того, очільник підкреслив той факт, що Україна прагне миру, але не на умовах Росії.

«У нашому випадку завершення війни через компроміс – це не що інше, як пауза. Україна не повторюватиме помилки Мінська. І я вірю, що єдиний правильний Нормандський формат це той, який описав Рональд Рейган: «Ми пов’язані реальністю. Сила союзників Америки важлива для Сполучених Штатів, а безпекові гарантії Сполучених Штатів є важливими для тривалої свободи європейських демократій», — процитував він відомого американського політика.