“Паралізований рух транспорту і тисячі силовиків”: “Олімпійський” готується до дебатів

Вже сьогодні, 19 квітня, о 19 годині  на НСК "Олімпійський" мають зустрітися кандидати в президенти України Петро Порошенко та Володимир Зеленський.

На стадіоні уже встановлені дві сцени – одна навпроти одної. Фан-зону розділили заради безпеки, так кажуть у поліції. Попередньо очікують, що подивитися на дебати прийде до 60 тисяч людей. Глядачів почнуть запускати на стадіон за три години до дійства.

О 10 годині ранку біля стадіону вже перекрили вулиці для руху транспорту. Ввечері в обмеженому режимі працюватимуть і найближчі станції метро. Від 18 до 19 години обмежать вхід на станції метро "Льва Толстого" і "Олімпійська", а після завершення дебатів – на вихід. Натомість станція "Палац спорту" працюватиме без змін.

Забезпечувати правопорядок під час дебатів будуть поліція, Нацгвардія, СБУ і рятувальники. Загалом, за даними Нацполіції, залучено 10 тисяч правоохоронців.

До 10-ї вечора у зв'язку з проведенням дебатів перекриють 9 вулиць поблизу стадіону. Серед них – Велика Васильківська, Жилянська, Шота Руставелі, Саксаганського та Еспланадна. Зі змінами курсуватиме також громадський транспорт. Окрім перекриття вулиць, також зміниться графік роботи метро. Перекриття вже призвели до посилених ранкових заторів.