Парламент ухвалив закон про прокуратуру

Верховна Рада ухвалила в другому читанні закон про прокуратуру.

За таке рішення віддали голоси 228 народних депутатів. Проти голосували народні депутати від "Самопомочі" і "Радикальної партії". "Радикали" на знак протесту пішли з зали парламенту.

Раніше Рада не змогла повернутися до розгляду закону. Так, за повернення до розгляду проваленого сьогодні вдень законопроекту № 2667 три рази підряд не набиралося 226 голосів. Максимум 225 голосів набирала пропозиція повернутися до його розгляду.

Дві фракції зі складу провладної коаліції не віддавали свої голоси, не дивлячись на заклики екс-міністра МВС Юрія Луценка, який казав, що без цього закону повна реформа силових структур неможлива.

Раніше повідомлялося, що Рада ухвалила в другому читанні закон "про Національну поліцію".

Ухваленню закону передували тривалі і гострі дискусії між фракціями. Зокрема, напередодні парламентарі розглянули більше 600 поправок, також більше 10 поправок щодо системи керівництва було розглянуто під час вечірнього засідання парламенту. Перед голосуванням голови парламентських фракцій обговорювали проект у кабінеті голови Верховної Ради, тому що сигнальне голосування показало неготовність всіх фракцій підтримати проект.

Джерело: Корупція.Інфо