Печерський суд заарештував “свободівця” Сиротюка на два місяці


Печерський районний суд Києва обрав для члена ВО "Свобода" Юрія Сиротюка запобіжний захід у вигляді 60 діб арешту. Про це повідомляє ВО "Свобода" у своєму мікроблозі в Twitter, передає Корупція Інфо.

"Суддя без присутності підозрюваного, ЗМІ (всіх попередньо попросили вийти з кімнати для "провітрювання") оголосив про арешт на 60 діб і втік", – йдеться в повідомленні.

У політсилі відзначили, що народні депутати пропонували взяти Сиротюка на поруки.

Нагадаємо, 10 вересня Печерський райсуд столиці застосував домашній арешт до члена ВО "Свобода" Едуард Леонов, а члена ВО "Свобода" Ігоря Швайку відпустив на поруки народних депутатів України.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок та інші члени партії 4 вересня побували на допитах щодо сутичок під парламентом 31 серпня, за результатами яких стало відомо про те, що Ігорю Швайці, Юрію Сиротюку та Едуарду Леонову оголошено про підозру.

31 серпня народні депутати 265 голосами в першому читанні ухвалили зміни до Конституції в частині децентралізації. Після цього під будівлею парламенту почалися сутички, протестувальники почали закидати правоохоронців петардами і димовими шашками, пізніше один з протестувальників кинув у групу силовиків бойову гранату. У події під Радою постраждали близько 150 осіб. Три бійця Нацгвардії загинули.

Крім того, МВС затримало 30 осіб, у тому числі того, хто кинув гранату в групу бійців Національної гвардії. Ним виявився боєць з батальйону "Січ".