Пекло під Херсоном! Нова лінія фронту – справжнє диво: ЗСУ зачистили! Окупанти горять як чорти, море крові!

ЗСУ зачистили один “котел” на Херсонщині, лінія фронту наближається до одного із ключових міст.

Берислав є одним із ключових міст для швидкого звільнення усієї Херсонщини.

В Херсонській обласній ради повідомили, що Збройні сили України уже зачистили один “котел”, в якому перебували російські військові. Зараз лінія фронту проходить впритул з Миловим.

Про це розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань під час брифінгу.

Депутат додав, що на деокупованих територіях правоохоронці фіксують всі злочини росіян, які скоро оприлюднять. Поліція відкриває кримінальні провадження за всіма фактами.

“Зараз ця лінія деокупації проходить напряму від Давидового Брода до Дудчан, від одного берега Інгульця до Дніпра. Тобто котел, в який наші ЗСУ взяли окупантів, вже зачищено і лінія фронту наблизилася до Берислава та проходить біля Милового”, – розповів депутат.

На тлі успішного просування ЗСУ на півдні і передачі Заходом нового озброєння Україні, аналітики дедалі частіше говорять про звільнення Херсону.

Останніми тижнями українські військові звільнили десятки населених пунктів, тому контрнаступ може продовжитися.

Українські сили прорвали лінію фронту в Херсоні на початку місяця, як тоді визнало російське Міністерство оборони, що стало найбільшим поступом України на півдні з початку повномасштабного вторгнення Москви у лютому. З того часу Київ відвоював значну територію на захід від Дніпра.

Financial Times писали, що Україна може звільнити Херсон від російських окупантів уже наступного тижня.

— Було декілька заяв військових чиновників на Заході, особливо в США, які констатували розвідінформацію, що є намагання евакуювати колаборантів, членів їхніх родин і родини російських представників, які є на території Херсону. Найімовірніше, ці повідомлення і спровокували висновок, що начебто ми вже от-от підійдемо до Херсону, – розповів в інтерв’ю Радіо НВ військовий експерт Олег Жданов.

Там набагато складніша обстановка. І на сьогодні наш наступ уповільнюється в результаті того, що Росія намагається усіма силами забезпечити логістику для цього угруповання. Вони роблять там можливе і неможливе в плані відновлення мостів і відновлення переправ через річку Дніпро.

Багато експертів вважають, що звільнення Херсону неминуче.

Такі висновки можна зробити з того, що ми все ж таки просуваємося вперед, хоч і повільно дуже, особливо останній тиждень є проблеми. Втім, кожного дня ми звільняємо потроху нашої території. І врешті-решт настане той критичний момент, коли російські війська не зможуть утримувати позиції на правому березі Дніпра. Тоді ми можемо перейти у рішучий контрнаступ для звільнення міста Херсон.

Перспектива така є. І можливості такі є. Вони не можуть бути реалізовані сьогодні і зараз, але будуть реалізовані найближчим часом — у середньостроковій перспективі.

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Україна продовжуватиме наступати всю зиму. Це означає, що не буде для росіян ніякої паузи для того, щоб вони перегруповувалися, якісь резерви підтягували.

В рф дуже розраховують, що пауза буде. До речі, зараз всі зусилля РФ спрямовані на те, щоб хоч якимось способом розпочати переговорний процес і оголосити тимчасове перемир’я та припинення вогню. Для них це критична ситуація, тому що вони навряд чи зможуть витримати цей методичний темп наступу Збройних сил України.

Навіть якщо вони через місяць почнуть перекидати сюди більш-менш навчених (місяць — це не навчені війська, це курс молодого війська) мобілізованих, все одно кількість не дасть тої якості і не врятує ситуацію.