Перейшли до ЗСУ?! ЛІВИЙ БЕРЕГ, ЦЕ ЗДАЧА: Сирський побачив і впав – АРМІЮ В ПОЛОН?! Путін кусає лікті

Ситуація на лівому березі Херсонщини стрімко погіршується для російських окупантів. Вони вже не бачать перспектив для наступу та покидають позиції, здаючись в полон українським військам.

Російські окупанти намагалися провести три напади на позиції українських військ на лівому березі Дніпра в Херсонській області, проте всі ці спроби завершилися невдало. Інтенсивність атак зменшилася порівняно з попередніми днями. Ворожі сили намагалися штурмувати позиції Збройних Сил України за допомогою невеликих піхотних груп без використання важкої техніки. Про це повідомив речник Української добровольчої армії «Південь» Сергій Братчук у виступі на українському телеканалі.

“Ворог провів три невдалі штурми. Вони здійснюються малими мобільними групами. Ворог отримує відсіч, зазнає втрат і змушений відкочуватися на свої позиції. Техніку противник не використовує, тому що вона вся буде знищуватися і знищується під час контрбатарейної боротьби української артилерії з правого берега Дніпра. Це сьогодні головний спосіб ведення бойових дій”, — зазначив Братчук.

За його словами, сьогодні російським окупантам стає дедалі складніше знайти піхотинців, які хотіли би брати участь у таких штурмах на лівому березі.

“Є навіть факти того, що люди дезертирують, коли їх направляють у ці штурмові групи. Бойова група сьогодні мінімальна — у кількості відділення до 10 осіб”, — доповнив спікер.

Братчук також вказав, що російські сили, як і раніше, намагаються висадити свої диверсійно-розвідувальні групи на правому березі Дніпра з метою проведення розвідки та спроби закріпитися на деяких позиціях.

“Ворог у такий спосіб намагається інформаційно створити певні передумови для того, щоб повідомити, що нібито російська армія перебуває на правому березі. Наша відповідь — дуже чітка, такі диверсійні групи знищуються, навіть не доходячи до правого берега Дніпра. Тому всі розмови про нібито “наступ” російської армії на правий берег, про якісь плацдарми загарбників, є фейковими повідомленнями. Ворог не готовий і не буде наступати на правий берег”, — резюмував Братчук.