Перейшли кордон! Екстрена новина – Лукашенко здався: всі війська туди. Максимальна увага!

Є багато причин, для чого президенту РФ Володимиру Путіну потрібно втягнути у війну проти України і Білорусь. Якось він білорусів втягне. Не виключено, що через провокації на литовському і польському кордонах або через підготовлюваний диверсійний акт усередині Білорусі.  

Таку думку в ефірі одного з українських телеканалів висловив військовий аналітик, майор запасу Збройних сил України (ЗСУ) Олексій Гетьман. 

Так він прокоментував повідомлення Служби безпеки України (СБУ) про те, що Росія готує провокацію під чужим прапором у Білорусі, щоб безпосередньо втягнути її в бойові дії проти України. Згідно з розвідданими, провокацію у вигляді теракту планують здійснити на Мозирському нафтопереробному заводі (НПЗ). Підготовкою займаються диверсанти з російських військових і спецслужбовців, яких відправили до РБ під виглядом “вагнерівців”. 

“Якщо ми говоритимемо про те, що готується теракт, це не означає, що ми таким чином його розкрили і він не відбудеться. Росіянам властиво, вони підривали свої будинки перед першою чеченською війною. Зараз Путін і все керівництво РФ були б дуже зацікавлені, їм дуже потрібно, щоб війна була не тільки російсько-українська, а щоб у бойових діях уже безпосередньо брала участь Білорусь. Тоді вони розосередять увагу. Там багато причин, але бажання таке очевидне. І Лукашенко, який так активно підтримував Путіна, тепер, я думаю, сильно задумається. Тому що Путін рано чи пізно Білорусь все-таки у війну втягне”, — сказав Гетьман. 

За словами аналітика, якщо взяти відносини між Білоруссю і РФ, то можна сказати, що Білорусь іде за вказівками, які надходять із Москви.