Перейшли в наступ! Екстрена новина з Донбасу – віддали наказ: Пекло на фронті. Операція почалась?

Збройні сили України мають ініціативу по всьому фронту в Луганській області – на певних ділянках війська вийшли з оборони

Про це в ефірі одного з телеканалів сказав очільник Сєверодонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

“Тут гаряче. Білогорівка, Лиманський напрямок, навколо Сватового – північніше і південніше. Лінія зіткнення, вона активна. Якщо декілька днів назад у наших хлопців були успіхи тільки на Сватівському напрямку, а по Білогорівці і Кремінній ми були в обороні, то станом на зараз ініціатива по всій лінії за ЗСУ. Сьогодні вони тиснуть на окупаційні війська. Готуємось до деокупації, формуємо плацдарми для деокупації Луганщини”, – розповів він.

Додамо, російська армія зазнає серйозних втрат у районі населеного пункту Павлівка під Вугледаром на Донеччині. Тривають позиційні бої. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, під Павлівкою тривають запеклі бої.

“Противник кинув під Павлівку великі сили й зазнав величезних втрат”, — повідомив Череватий.

Він зазначив, що на місцях українські командири можуть приймати рішення про маневрування фронтом, щоб зберегти особовий склад.

“Оперативна ситуація постійно змінюється, точаться бої. Деталі будуть відомі трохи пізніше”, — зазначив речник, коментуючи інформацію Міноборони РФ про те, що російські війська зайняли Павлівку.

Також він розповів, хто з боку РФ воює на Донбасі.

“На Бахмутському напрямку не збройні сили Російської Федерації грають головну скрипку, а найманці ПВК “Вагнер. І також на Авдіївському напрямку, в районі Павлівки. Один із небагатьох, професійних підрозділів, які є на Донбасі, — морська піхота “, — пояснив Череватий.

Він додав, що росіяни шукають приводів, щоб заявити про якийсь локальний успіх.

Також поблизу села Павлівка на Донецькому напрямку – дуже складна ситуація для українських військових. Росіяни стягнули туди “все, що їздить і стріляє”.

Про це повідомив радник Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним.

Арестович заперечив “вкиди” російських пропагандистів, що окупанти нібито захопили Павлівку.

“Не взяли, але бої тривають дуже важкі. Нашим дуже важко. Там локальна і дуже серйозна перевага російських сил. Бо вони зібрали все, що рухається, їздить та стріляє і кинули на Павлівку. Обстановка дуже важка, але ми поки не здали населений пункт. Тривають бої. Сподіваємося, що допомога прибуде швидко”, – зазначив радник ОП

Варто зазначити, що село Павлівка на Донеччині прославилося тим, що саме поблизу нього українські захисники знищили майже всю 155-у бригаду морської піхоти РФ.

Про це стало відомо з листа, який опублікували російські військові “блогери”. У ньому стверджується, що російське військове керівництво “кинуло” 155-ту бригаду морської піхоти РФ в “незрозумілий наступ” під Павлівкою на Донеччині.

За їхніми даними, підрозділ зазнав втрат біля 300 убитими, пораненими і зниклими безвісти та втратив половину техніки, все протягом чотирьох днів.

Військовослужбовець ЗСУ Євген Карась повідомив, що українські військові розбили 75% особового складу цієї бригади.

“Що ми розуміємо – якщо 75% загинули, значить штурмували людей 400 – 500, а ще був штаб та інші, тобто сумарно їх брало участь близько 900 – 1000 людей. Відповідно бригада зараз залишилася зі штабом, водовозками та з п’яним політруком, а штурмовиків не залишилось”, – зауважив Карась.

За словами Карася, серед цих 300 людей – фактично всі штурмовики. Джерела, які український військовий знайшов у російській армії, і яким, на його переконання, можна довіряти, зазначили, що справді 75% учасників штурму із лав морської піхоти загинули. Однак здивуванням для них це не стало, адже, як сказали вони самі, у росіян завжди були великі втрати.