Перша бригада з поліцейських! МЕНТІВ В ОКОПИ: воювати! Прокурори, депутати, митники, ВАС ЗАЧЕКАЛИСЯ!

Пенсіонери-силовики, прокурори, судді та депутати акож повинні своїм прикладом показати, що мобілізуються всі категорії населення, і якихось захищених каст в нас немає. Останнім часом, в контексті обговорення законопроєкту про мобілізацію у соцмережах, зароджується думка про те, що правоохоронці «несправедливо» мають певні привілеї. Згідно із новим урядовим законопроєктом про мобілізацію, поліцейських можуть призвати на службу. 

Журналісти дізналися, як до цього ставиться Олександр Борзенко, начальник управління патрульної поліції в Запорізькій області.

Зараз правоохоронці мають можливість добровільно вирушати на фронт і брати участь у бойових діях разом з поліцейськими підрозділами на передовій. За словами Олександра Борзенка, тисячі правоохоронців вже скористалися цією можливістю.

«В Україні 16 тисяч патрульних поліцейських, з початку повномасштабного патрульні долучилися до Сил оборони — це херсонська операція, харківський контрнаступ, Бахмут — на всіх гарячих напрямках патрульна поліція веде роботу разом із Силами оборони. Я безпосередньо брав участь у херсонській операції.

 Керівництво чітко розуміє, де потрібно підсилити, і патрульні — це такі ж добровольці, які виконують свої обов’язки, і на фронті в тому числі», — зазначив Олександр Борзенко.

Поліцейські, які виконують завдання на передовій, можуть потім повернутися на службу в тил. Проте, зауважує Олександр Борзенко, не вийде «зніматися» з бойового завдання.

«Патрульні виконують такі ж самі завдання як і військовослужбовці, патрульний не може під час штурму сказати «ні, я знімаюся». Під час ротації — так, може перевестися і виконувати інші обов’язки. Я був на фронті в певний час, зараз я виконую інші функції, які на мене покладені. Ми люди системи, ми давали присягу, і виконуємо завдання там, де ми потрібні», — зазначив Олександр Борзенко.

Нагадаємо, Верховна Рада України отримала нову версію законопроєкту про мобілізацію, відповідно до якої державні службовці та працівники силових структур втрачають гарантовану відстрочку від призову до армії.

Якщо законопроєкт буде ухвалено, до ЗСУ можуть вирушити служити співробітники таких установ, як Бюро економічної безпеки, Державне бюро розслідувань, Державна виконавча служба, прокуратура, Національне антикорупційне бюро, патронатна служба та Національна поліція.