Перші поранення нацгвардійці отримали вибухівкою з гайками і шурупами

Під час сутичок 31 серпня біля Верховної Ради перші травми правоохоронці отримали не від бойової гранати, а від світошумових та газових гранат і вибухових пакетів. Про це на прес-конференції сказав командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан.

Про це повідомляє depo.ua, передає Корупція Інфо.

За його словами, вміст вибухових пакетів, де були гайки та шурупи, схожий на той, який використовують терористичні угрупування.

"Перші травмовані з'явилися від світлошумових гранат. І слідство з'ясовує, який газ був застосований. Там були і газові гранати. Після того були застосовані вибухові пристрої, вибухові пакети із звичайною терористичною начинкою. Так роблять не військові. Це застосовують в основному люди, які хочуть здійснити терористичний акт, які хочуть шуму, піару, безчинств. Це була начинка – гайки, болти, обрізки осколків", – розповів Балан.

Нагадаємо, під час сутичок під Верховною Радою 31 серпня загинули троє бійців Нацгвардії, в яких кинули бойову гранату. Ще понад 150 людей дістали поранення.  

У рамках розслідування цих подій МВС уже викликало на допит представників партій "Свобода", "Радикальна партія Олега Ляшка" та "Укроп".