Піар за всяку ціну! Порошенко не заспокоїться: медіавійну програно. Олігархи в паніці – це кінець!

В Україні перезапускаються одразу три державні канали. «Суспільне» «Рада» та «Дім» кардинально змінюють формат. Надходять нові журналісти.

Пише на своїй сторінці у фейсбук Експерт Українського інституту майбутнього, політолог Ігор Тишкевич.

Виникає питання: навіщо це треба Зеленському

Відповідь у процесах, що сьогодні йдуть в Україні. Вже наприкінці року розпочалася війна за фінансові ресурси держави. Де, з одного боку, виступає оточення Зеленського, а з іншого – старі політичні гравці, олігархи та місцеві еліти.

По-перше, в «активі» хороший баланс рейтингів. По-друге – ресурси та 90% інформаційного поля (телеканали). У листопаді 2021 року противники президента зробили потужну атаку на Зеленського. Але вони помилилися з вибором цільової групи і ОП їх переграло прес-конференцією президента, «тисячею за вакцинацію», та запуском «фонду майбутніх поколінь».

Ціль Зеленського – оновити показники «легітимності» і спираючись на них продавити потрібні собі рішення та змусити опонентів до поступок. Але «легітимність» не є рівнозначною рейтингам. Тут потрібна електоральна кампанія, щоб були % у протоколах. Зеленському потрібні заповітні «73%». Проте президентські вибори достроково не проведеш, парламент небезпечний. Залишається ерзац-електоральна кампанія – референдум із будь-якими питаннями, відповідь на який прогнозуємо.

Для референдуму потрібні медіа-ресурси – телеканали. Купити не виходить. Натомість є бюджетні гроші та три «напівмертвих» державних канали. Тут варто згадати, що Зеленський – людина сцени та телевізора. Він знає, як сподобатися. Його оточення знає, як зробити телевізійний продукт і знає людей, здатних запустити процес. Що і відбувається.

Тому до квітня-травня нова медіа-група має стати сильним гравцем. Там і референдум можна запускати. І якщо задумане вийде, Зеленський дуже зміцнює свої позиції.

Відбувається це на фоні активної медіавійни з олігархами й звісно що такий хід речей не може влаштувати опозицію від чого у деяких людей доходить майже до істерики.

Так вчора Петро Порошенко увірвався в ефір оновленого телеканалу Рада. Політик сипав звинуваченнями, однак, на прохання цивілізована доєднатись до дискусії відмовився.

Таким вчинком Порошенко допустився помилок.

Своїми порадами для тих хто в майбутньому подібні скандали планує іще влаштовувати поділився Артем Овдієнко в матеріалі “Pro новини” на 24 каналі.

З приводу інциденту з Петром Порошенком та прямим ефіром у нього є 2 конструктивні поради. Головні помилки на прикладі перформансу Петра Порошенка.

Помилка №1

Якщо ви не Ґал Ґадот у вечірньому платті з декольте до сідниць, то ніколи не повертайтеся в кадрі спиною до телекамер. Це завжди буде невигідний вам ракурс зйомки.

Помилка №2

Ніколи не намагайтеся влаштувати скандал в прямому ефірі, якщо не маєте увімкненого мікрофона. Телебачення так влаштоване, що без мікрофона на лацкані вашого одягу глядач вас просто не почує, але при цьому глядач буде чудово чути коментарі від інших учасників цього скандалу.

Вони своїми коментарями будуть виставляти вас істеричкою. Глядач в результаті саме так все це і сприйме. Він вас не чутиме і бачитиме лише вашу спину.

Та додав, що це може стати “цікавинкою” телеканалу

Мені трохи дивно, що багаторічний власник кількох телеканалів не знає таких елементарних правил поведінки у кадрі. Мені дивно, що його про це ніхто наперед не проконсультував. Дивно й те, що такий перфоменс із вриванням в телеефір влаштував Петро Порошенко особисто.

Я не виключаю, що це може стати такою “фішечкою-цікавинкою” цього телеканалу. Глядачі навпаки затамовуватимуть подих в очікуванні чергових подібних інцидентів, які започаткував Петро Порошенко.