Під час ефіру! Ляшко різко розкритикував їх, мають відповісти. “Вважаю, що Україна програла”

Ухвалене днями Верховною Радою України рішення про зниження так званого “зеленого тарифу” вдарить не тільки по виробниках “зеленої енергетики”, а й по кожному українцеві. Тож посадовці, причетні як до цього рішення, так і до знищення енергетичної безпеки України загалом, мають бути притягнуті до відповідальності. Про це в ефірі телеканалу “Україна” розповів лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко.

“Я вважаю, що Україна програла. Тому що ми фактично відмовилися від розвитку зеленої безпечної енергетики. І ті, хто нас агітує “нащо нам та зелена енергетика, давайте атом” – хай поїдуть у Чорнобиль і поживуть там. І подивляться, наскільки безпечний цей атом”, – заявив Ляшко.

Він також відзначив, що згадане рішення парламенту стало черговим кроком на шляху до занурення українського енергоринку у хаос.

“Продемонструвала Україна всьому світу також нездатність тримати слово, нездатність виконувати закон. Оцей хаос, який сьогодні відбувається в енергетиці – це результат ручного корумпованого втручання в енергоринок, зокрема, голови парламентського комітету з питань енергетики Андрія Геруса, одного з найбагатших депутатів парламенту у результаті його корупційних схем і НКРЄКП, де голова – Валерій Тарасюк. Це в результаті їхньої роботи сьогодні Україна втрачає репутацію, втрачає робочі місця і абсолютно втратила енергонезалежність”, – переконаний Ляшко.

Політик також закликав притягти Геруса та Тарасюка до відповідальності за завдану, на його думку, енергетичній системі України шкоду.

“Зараз на сайті президента є петиція, де підписалися десятки тисяч людей – про звільнення Геруса з посади голови енергетичного комітету. Я дуже сподіваюся, що, відповідно до закону, ця петиція буде розглянута і прийняте рішення. Але надзвичайно важливо також прийняти рішення по НКРЄКП. Цей орган, який мав би робити все, аби Україна була енергонезалежна, щоб українці платили менші тарифи – цей орган убиває українську енергетику, українську енергонезалежність і залишає українських громадян, українських робітників, без роботи. Їх треба негайно притягти до відповідальності, голову НКРЄКП Тарасюка – під суд! За злочини проти України”, – емоційно завершив Ляшко.

Нагадаємо, що 21 липня 2020 року Верховна Рада ухвалила закон про скорочення “зелених” тарифів. При цьому, згадане рішення у бізнес-спільноті було сприйняте неоднозначно. Наприклад, шведський інвестор заявляв про шантаж з приводу законопроекту про “зелені” тарифи, а бізнес-спільноти закликали до діалогу щодо запланованих змін між державою і бізнесом.