Під час наради Єрмака відбулося немислиме – закрити цілу область! Після служби в лаврі

Після масштабної служби на Великдень в Святогірській лаврі, коли в храм набилося дуже багато людей, влада вирішила закрити Донецьку область на в’їзд і виїзд, щоб локалізувати можливий спалах коронавіруса.

Про це заявив донецький губернатор Павло Кириленко під час селекторної наради з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, як передає прес-служба ОПУ.

Павло Кириленко доповів про ситуацію в Свято-Успенській Святогірській лаврі, де під час великодніх богослужінь відбулося порушення карантинних заходів, зокрема скупчення людей без засобів індивідуального захисту.

“Було до 350 осіб. Це внутрішньо переміщені особи з окупованих територій, які проживають на території лаври, а також парафіяни. Поліція відповідним чином відреагувала”, – повідомив він.

За словами Павла Кириленка, згідно з наказом командувача ООС, в’їзди / виїзди з області закриті. Правоохоронці встановлюють всіх осіб, які перебували в лаврі під час богослужіння, з метою недопущення їх виїзду з регіону і для подальшого проходження цими людьми обсервації в межах певної території.