Під Харковом на підприємстві спалахнула масштабна пожежа, є жертви

У Харківській області сталося загоряння цеху металообробки в селищі Хроли. Повідомлення про пожежу надійшло 25 жовтня, о 17:05.

Як заявили в управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій в Харківській області, горів цех, загальна площа якого становила понад 2,5 тисячі квадратних метрів. До моменту прибуття пожежних вогонь охопив близько тисячі квадратних метрів площі стін і даху. На боротьбу з вогнем залучили 52 рятувальники та 12 одиниць спецтехніки.

Популярне: “Тепер позбавити людей субсидії буде складніше”: Юрист пояснила, що дає українцям нова заборона

Розвідка пожежі встановила наявність людей всередині палаючого виробничого приміщення – вони не могли самостійно покинути його, тому що шляхи евакуації були відрізані вогнем і димом.

Рятувальникам вдалося знайти шістьох працівників і негайно винесли їх на свіже повітря. Всі вони отримали отруєння чадним газом та були доправлені до лікарні. Згодом четверо з них від госпіталізації відмовилися.

Ще одного працівника, якого знайшли на місці пожежі, врятувати не вдалося – на той момент він вже не подавав ознак життя.

Пожежа була локалізована о 18:10 та повністю ліквідована о 21:35. Як з'ясувалося, у вогні загинув 49-річний зварювальник підприємства. До Харківської міської клінічної лікарні з хімічними опіками та отруєнням чадним газом було доставлено двох чоловіків 35 і 37 років. Попередньо встановлено, що причиною пожежі могло стати коротке замикання електропроводки.