Підмога є! США запевнили: Росія зазнає поразки. План уже готовий – влуплять по Кремлю!

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час телефонної розмови із главою МЗС України Дмитром Кулебою запевнив, що Київ може розраховувати на підтримку Вашингтона.

Про це пише Держдеп.

“Держсекретар США Ентоні Блінкен провів телефонну розмову з главою МЗС України Дмитром Кулебою, щоб підтвердити сильну американську підтримку України в ситуації з дедалі гострішою загрозою”, — йдеться у повідомленні американського зовнішньополітичного відомства.

Також Блінкен запевнив співрозмовника, що РФ зіткнеться зі швидкими та потужними наслідками у разі ескалації ситуації навколо України. Держсекретар повідомив Кулебі і про зусилля, націлені на деескалацію напруженості поблизу України.

Хоча раніше державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен заявив, що Росія може вторгнутися до України будь-коли, навіть під час зимових Олімпійських ігор.

Про це він сказав на пресконференції у Мельбурні, Австралія, пише Reuters.

Нагадаємо, раніше Держдеп на тлі загрози вторгнення РФ ухвалив рішення про від’їзд державних службовців США з посольства в Києві. Американські дипломати також попередили своїх громадян, що ситуація з безпекою в Україні ” може погіршитися без попередження “. Слідом за США про “евакуацію” сімей дипломатів заявили Великобританія, Австралія та Німеччина. Попри це, більшість працівників посольств залишилися на своїх робочих місцях.

“Ситуація з безпекою в Україні, як і раніше, залишається непередбачуваною через зростання загроз воєнних дій Росії і може погіршитися без попередження”, – заявили у дипломатичному відомстві.

Американські представники підкреслили, що “громадянам США в Україні слід розглянути можливість виїзду, використовуючи комерційні або інші приватні транспортні засоби”. 

У повідомленні вказали інформацію щодо умов в’їзду американців наземним транспортом до Польщі, Словаччини, Угорщини, Румунії, Молдови та ЄС.

Водночас посольство США в Києві залишиться відкритим і продовжить опрацьовувати американські паспорти та консульські звіти про народження за кордоном. Дипломати також обіцяють “надавати позики” американцям, які “не можуть дозволити собі купити комерційний квиток до США”.