Підставили! Німеччина вкотре зробила це: підступний крок. Зеленський не змовчав – почув увесь світ!

У Німеччині вкотре категорично відмовились надавати Україні зброю для оборони від держави-агресорки та заявили, що “хочуть вирішити цей конфлікт мирно”. 

Про це сказала міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт, пише Handelsblatt.

Ламбрехт заявила, що Німеччина нібито не поставляє зброї у “кризові регіони”, щоб не допустити подальшої ескалації конфлікту. 

“В українському конфлікті у нас є партнери по переговорах, які повернулися за стіл переговорів – наприклад, в Раді Росія-НАТО і в нормандському форматі. Ось чому зараз наше завдання – знизити ескалацію. Ми хочемо вирішити цей конфлікт мирним шляхом”, – сказала міністерка оборони Німеччини.

Водночас Крістіне Ламбрехт додала, що Німеччина може додатково відправити своїх військових до Литви через ймовірні російські загрози. Вона додала, що у НАТО на Німеччину можуть покластись. 

Нагадаємо, що канцлер ФРН Олаф Шольц на спільному брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом заявив, що Німеччина не змінить свою позицію щодо постачання зброї Україні.

Він сказав, що продовжить “мудру стратегію минулої влади” не експортувати озброєння до України.

“Ми не змінювали цієї стратегії, коли прийшли до влади” — сказав він.

Проте Шольц визнав, що стягування російських військ до кордонів України викликає серйозне занепокоєння. Канцлер попередив РФ про серйозні політичні та економічні наслідки можливого вторгнення.

“Зрозуміло, що Росії доведеться заплатити високу ціну, якщо буде військове вторгнення до України. Будемо обговорювати різні варіанти”, — сказав він, відповідаючи на запитання, чи готова Німеччина зупинити “Північний потік-2” у разі нападу Росії на Україну.

Канцлер запевнив, що Берлін у межах переговорів працює над тим, аби зберегти територіальну цілісність України і не допустити агресії проти нашої держави. Усвою чергу, президент України Володимир Зеленський прокоментував таке блокування. Він запевнив, що не бажає “Німеччині відчувати те, що відчуваємо ми”, коли Росія стягнула 130 тис. військових до українських кордонів.

“Щодо блокування зброї – це не перший та не останній приклад. Я не бажаю Німеччині, її народові відчувати те саме, що відчуваємо ми. Щоб ви колись це відчували на кордонах своєї держави. Я колись сказав Ангелі Меркель про “Північний потік-2”, що я розумію, що це – бізнес. Але якщо б у вас на кордоні були війська цієї держави, ви б з ними робили “Північний потік-2″ чи ні? Де ця контактна лінія?”, – сказав голова української держави.

Також президент України запевнив, якщо колись буде існувати загроза вторгнення іншої держави для Німеччини, то Україна готова допомогти.