Після підпалу! Взяти замовника – у Зеленського вмазали: нападники здадуть! В камеру – не відмажуться

Двом особам, причетним до спроби підпалу будинку заступника голови Офісу президента Ігоря Жовкви, повідомили про підозру в умисному пошкодженні майна та в хуліганстві (ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України). Одного з них суд відправив під арешт терміном на два місяці.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, один з підозрюваних, 20-річний мешканець столиці, отримав через месенджер Telegram замовлення на підпал будинку. За виконання замовлення, підозрюваному, з його слів, пообіцяли заплатити 7 тисяч доларів. До підпалу чоловік залучив свого знайомого – 25-річного жителя Черкаської області, якому пообіцяв у якості винагороди віддати частину цієї суми.

Придбавши необхідні для підпалу засоби, а саме легкозаймисті суміші (бензин та керосин), ємкості та клейкі стрічки, зловмисники приготували три пляшки із “коктейлем Молотова” та в ніч на 22 жовтня 2021 року прибули до місця вчинення злочину у Дарницькому районі столиці.

Спочатку вони нанесли фарбою на паркані даного будинку образливі написи, після чого поки один з чоловіків спостерігав за обстановкою, інший – підпалив пляшку з “коктейлем Молотова” та кинув її через паркан на територію будинку”, – розповіли в прокуратурі.

Зловмисника помітили, коли той намагався підпалити другу пляшку. Він намагався втекти, але “по гарячих слідах” його затримали правоохоронці. Згодом був затриманий і його спільник.

Як повідомила Суспільному речниця столичної прокуратури Надія Максимець, 23 жовтня до суду було скеровано клопотання про обрання обом підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Згодом вона повідомила, що одного з фігурантів справи столичний суд відправив під арешт терміном на два місяці.

Нагадаємо, у будинок заступника голови Офісу президента України кинули коктейль “Молотова”. Нападника затримали. Мова йде про заступника голови ОП Ігоря Жовкву. Відповідне повідомлення від пресслужби Київської прокуратури розміщено на їх офіційній сторінці у фейсбук.

На сам інцидент з підпалом дуже швидко відреагували в Офісі Президента.

Речник Зеленського Сергій Никифоров тоді відзначив, зокрема, оперативну та професійну роботу поліції. Відповідне відео ОП ексклюзивно надав 24 каналу.

Так, у Зеленського сподіваються на швидке встановлення замовників та можливих мотивів цього нападу, а також притягнення усіх винних до відповідальності, наслідки чого ми й можемо спостерігати переглядаючи сьогоднішнє повідомлення від пресслужби Київської прокуратури.

«Зі слів Жовкви, така спроба залякати його або ОП є беззмістовною та жальгідною, а подібний прояв ненависті є неприпустимим у цивілізованій країні», – підкреслив речник Зеленського.

Також очільник ОП Єрмак прокоментував напад на свого заступника Жовкву. Він заявив, що Як заявив очільник ОП Андрій Єрмак, замах на життя Жовкви стався якраз у його день народження.

На щастя, Ігор та його сім’я не постраждали. А правоохоронці оперативно затримали зловмисника, причетного до замаху. Жовква вже дав свідчення слідчим, – наголосив Єрмак на своїй сторінці у Facebook.

“Дякую правоохоронцям за професійну роботу. Сподіваюсь на швидке встановлення замовників та можливих мотивів нападу, а також притягнення винних до відповідальності. Сьогодні він (Ігор Жовква – 24 канал) святкує свій день народження”, – написав глава Офісу Президента.

Він додав, що радий бачити Жовкву на робочому місці живим, здоровим та готовим працювати далі. Водночас Єрмак констатував, що, попри погрози й загрози, команда президента продовжить невпинно йти курсом реформ. Навіть якщо комусь це не дуже подобається, додав глава ОП.