Після повернення в Україну! Порошенко все: страшна правда з переговорів. Його злили – це кінець

Журналіст Євгеній Прокопишин знайшов трансляцію зустрічі, на яку відправився Петро Порошенко. Як виявилось, це були ДЕБАТИ в польському Парламенті (це щось типу як у нас засідання якогось Комітету ВР, тільки ще менш статусніше, бо в Комітеті чинні депутати засідають та різні гості-експерти, а тут всякі безробітні колишні) на тему «Росія – Україна – НАТО».

Ось вам кілька спікерів (всього їх там близько 40 було) для розуміння «масштабів» зустрічі:

На першому фото можна помітити Марека Радзівона (театральний критик, історик) та Казімежа Войціцкого (публіцист, журналіст).

На другому зхображений Міхал Камінський (політик, Польська селянська партія, щось типу Ляшко у нас, модератор заходу).

На третій світлині-Броніслав Коморовський (президент Польщі в 2010-2015 роках) та Петро Порошенко (президент України в 2014-19 роках).

Ще був Ігор Смешко по відео-зв’язку. Інші такі ж колишні, і кілька діючих депутатів польського Парламенту, але більшість ноунейми (не лідери ключових партій).

Петро, досить розігрувати цей спектакль новорічний, не позорся і нас там не позорь, їдь додому, країна вперше за останні 7 років тебе тут дійсно чекає дуже…

Справді, Петро Олексійович має право “відгуляти” 40 днів, де йому заманеться, адже депутатам гарантуються канікули.

Однак Артем Овдієнко у проєкті “ProНовини” на 24 каналі звертає увагу на дещо інше: біля кордонів української держави-війська РФ, тому будуть потрібні всі без винятку депутати для того, щоб боронити країну зі зброєю в руках або ж запровадити воєнний стан.

Однак, швидше за все, без Петра Олексійовича.  

Журналіст також стверджує: припущення, що 5 президент не повернеться випливають винятково із серйозності оголошених йому обвинувачень. Це держзрада й фінансування терористичних організацій “ДНР” та “ЛНР”. За цими обвинуваченнями Порошенкові як мінімум світить в Україні домашній арешт, під яким зараз і перебуває його давній товариш Віктор Медведчук.

Чи наважиться Порошенко повернутися тепер повернутись в Україну, щоб у законний спосіб спростувати всі обвинувачення та захищати себе в судах?

На думку Аврема Овдієнка, якщо він вирішить не повертатись в Україну, то це буде безглуздям і неправильним рішенням. Звісно, він може попросити там політичного притулку, щоб уникнути в Україну депортації, бувши оголошеним Україною в міжнародний розшук.

Однак, за інформацією Телеграм-каналу Картковий Офіс, на Петра Олексійовича Порошенка очікують погані новини: посольство США не має нічого проти підписаної підозри про держзраду. Головне щоб розслідування та судові засідання не мали політичного контексту.

Звісно не матимуть! Розслідуватимемо і судитимемо як мародера, а не як політика.

Журналіст 24 каналу продовжує розмірковувати, що, за умови неповернення, Сивочолий втратить тут в Україні усе. Не тільки бізнес і власність, а головне – репутацію і політичне майбутнє.

Овдієнко проводить паралель з екс-президентом-втікачем Януковичем, яких у Росії на свободі та з грошима, але він там “ніхто” і звуть його там “ніяк”.

Доволі сумнівно, що саме про таку політичну кар’єру мріяв наш Гетьман.

Якщо ні, то йому просто обов’язково треба в Україну повертатися і направду чим раніше він те зробить, тим краще буде для нього самого.

Журналіст наводить одразу два грунтовних аргумента:

Так буде краще для власного іміджу Порошенка, бо зараз він себе реально виставляє боягузом.  А для іміджу його соратників, яким не доведеться червоніти й опускати очі, розказуючи, що їхній лідер у Європі, мовляв, чи то у відряджені, чи то у відпустці, чи то на лікарняному, чи то вже в екзилі.

Якщо Порошенко не повернеться, залишиться за кордоном та проситиме притулку через, мовляв, політичні переслідування в Україні, то він цим лише підтвердить усі найгірші щодо себе підозри,-підсумовує Артем Овдієнко.