Після приземлення! Порошенка оточили – літак в Україні: Яценюк здав. Удар в спину – Прямий такого не покаже!

У партії “ЄС” повідомили, що  Петро Порошенко повернеться 17 січня о 9.00 рейсом з Варшави. Наразі він приїхати не може, бо дуже зайнятий “важливими міжнародними зустрічами”.

Також, там заявили, що Порошенко вдячний порохоботам прихильникам, які готуються до його повернення до Києва і вважає “переслідування лідера опозиції нічим іншим як руйнуванням національної єдності, що так необхідно агресору”.

Нагадаймо, що п’ятому президенту України лідеру партії “Європейська солідарність” Петру Порошенку підписали підозру у державній зраді та сприянні тероризму в рамках розслідування справи про незаконні постачання вугілля з окупованих територій, повідомляє Українська правда.

Його викликали на  допит 23 грудня, але оскільки Порошенко перебуває закордоном, то зазначив, що повернеться до України аж в першій половині січня.

Тоді ж Офіс генпрокурора погодив клопотання про обрання запобіжного заходу експрезиденту Петру Порошенку у вигляді  арешту з можливістю внесення застави у розмірі 1 млрд грн.  Аж 6 січня стало відомо, що Печерський районний суд Києва  арештував майно Петра Порошенка у справі про державну зраду.

4 січня медіа поширили інформацію, що прокурор звернувся до Печерського суду щодо повернення клопотання про арешт Петра Порошенка для доопрацювання. Зокрема, видання Depo.ua посилалося на дані Єдиного реєстру судових рішень, згідно з якими відповідне клопотання подав старший слідчий ДБР Максим Дзвоник. Згодом у Державному бюро розслідувань заперечили відкликання з Печерського суду клопотання про обрання запобіжного заходу п’ятому президенту Петрові Порошенку.

Свої очікування  щодо повернення п’ятого Президента України висловив журналіст Олексій Братущак для Української правди.

«Наступного тижня Порошенко повертається в Україну. Його прихильники вже анонсували, що будуть зустрічати його в аеропорту. Буде велика акція. Дивно. Бо це ж звичайне повернення зі звичайного відрядження) Але от що цікаво. На “незалежному” від Порошенка телеканалі “Прямий” крутять ролик, ніби Яценюк, Кличко та Разумков висловилися на підтримку “лідера опозиції” Петра Порошенка, щодо якого вчиняються політичні репресії. Просто подивіться на цей “шедевр”. Це чергова маніпуляція», – зазначає журналіст.

 За словами журналіста, Яценюк і Кличко писали в соцмережах, а Разумков говорив в ефірі АхметовТБ не стільки за Порошенка, скільки проти політичних переслідувань від Зеленського. І це суттєва різниця.

«Їм через свої політичні позиціонування незручно вписуватися за Порошенка, а от виступати проти Зеленського – саме воно. Кожен з них бачить себе головним опозиціонером, а відповідно і опозиційний електорат за собою. Тому допомагати Порошенку забратися/втримати опозиційний Олімп пони не хочуть. Плюс додається історія стосунків з Порошенком. Яценюк та Кличко були сильно ображені Порошенком за часи його президентсва. Плюс у справі з вугіллям з окупованих територій у 2014-му Яценюк був опонентом Порошенка. Якщо не ворогом. Тому в аеропорту цю трійцю Яценюка, Кличка та Разумкова ми не побачимо. Щось мені підказує, що і в суд в разі чого вони не прийдуть», – повідомив Братущак.

 За словами експерта, одна справа у підігрітій студії АхметовТБ щось заявляти, геть інша – на морозі мерзнути. Та вони навіть для цього ролику “на підтримку Порошенка” окремо не знімалися. Піарники Порошенка просто назбирали різні заяви і змонтували “шо було”.

«Ця трійця може і образитися на піарників Порошенка за цей ролик. Їх же тупо юзають для підтримки іміджу Порошенка. І це лише віддяляє його від інших опозиціонерів і їхньої підтримки. Ба більше, кожен з них може і зрадіти, якщо Порошенка “закриють”. Хоча б як Медведчука – на домашній арешт. Бо для них виникне можливість самим спробувати зібратися на опозиційний Олімп. Як колись Яценюк після посадки Тимошенко», – наголосив журналіст.