Після призначення! Прямо на передовій, Ярош не добирав слів – правда про Зеленського. Злив все – почалось!

Буквально вчора Дмитро Ярош вперше після призначення радником головнокомандувача Збройних сил України дав велике інтерв’ю Радіо НВ, де розповів про повторне використання “Байактарів”, і майже одразу ж зазначив, що Верховний головнокомандувач Володимир Зеленський не користується великим авторитетом у військових через те, що для президента не є пріоритетним вирішення проблем армії.

«Якщо чесно, я не можу сказати про великий авторитет верховного головнокомандувача [серед військових], але при тому всьому якісь кроки робляться. Коли питання матеріального забезпечення армії поки що, на жаль, не вирішуються в достатньому обсязі; коли немає стимуляції зарплатами, соціальними виплатами; коли вже кілька років не підвищується грошове забезпечення, то від того авторитет рости не буде. Треба набагато активніше працювати людині, яка має практично всю владу в цій державі: перебуває на посаді верховного головнокомандувача, президента, контролює більшість у Верховній Раді, уряд. Армія не має бути не в пріоритеті. Збройні сили не мають бути не в пріоритеті, тобто тут дуже-дуже важливо, щоби він правильно робив, тоді буде мати авторитет у війську», — зазначив Ярош.

Також варо підкреслити, що Ярош наголосив і на тому, що українська армія може знову застосувати літальні апарати Bayraktar TB2 проти російського окупанта на Донбасі.

“Наше командування адекватно сприймає загрози від російсько-терористичних військ. І готове для захисту життів українських військовослужбовців завдавати удари всім озброєнням, яке є у Збройних силах України”, – сказав Ярош.

“Удару завдала не в мирні райони, як люблять кричати росіяни на своїх телеканалах. А на артилерійську батарею, яка вела вогонь по українській землі. Тому це все нормально й закономірно.

Знаю, що рішення ухвалене. За необхідності Bayraktar використають знову”, – розповів радник головнокомандувача ЗСУ.

“Нам треба захищати батьківщину й давати по зубах цій нечисті, яка прийшла на нашу землю”, – сказав Ярош.

Також, з його слів, президенту України Володимиру Зеленському не варто йти на зустріч із президентом країни-агресора РФ Путіним.

“Я б на його місці не йшов на цю зустріч. Прогресу немає і не буде. Для Путіна головне завдання – знищення української державності”, – сказав Ярош.

До слова, використання “Байракторів” на Донбасі та призначення Дмитра Яроша радником Головнокомандувача ЗСУ – це чіткі сигнали Москві.

На 8-му році російської агресії Україна перейшла до нової фази протистояння. Наразі ініціатива за Києвом.

Про це у своєму відеоблозі на YouTube заявив український журналіст і головний редактор Newsader Олександр Кушнар.

Кушнар звернув увагу на дуже серйозні воєнні кроки Києва. Першим стало бойове застосування БПЛА Bayraktar TB2 на Донбасі проти російської гаубиці. Другим – призначення командувача Української добровольчої армії (УДА) Дмитра Яроша радником Головнокомандувача ЗСУ.

Обидві ці події викликали дуже гостру реакцію влади та пропаганди РФ. З Москви мчали не лише звинувачення, а й погрози (які так і не були реалізовані).

“Українська влада демонструє стійкість до погроз з боку Кремля. Більше того, виявляє військову та політичну ініціативу щодо тиску на Кремль. Схоже, у Києві зрозуміли, що мають справу якщо не з паперовим тигром, то з картонним. Побачивши, що реакції на “Байрактар” “Ні, у Києві зрозуміли, що можна далі тиснути”, – поділився думкою журналіст.

Ще одним ударом для Кремля, за його словами, стали кримінальні справи проти лідера проросійської партії “ОПЗЖ” Віктора Медведчука. Останній уже кілька місяців перебуває під домашнім ув’язненням.

Щодо Яроша, то, за словами журналіста, його призначенням Київ не лише тролив Кремль. Командувач УДА в Україні є одним із головних символів протидії Москві. Крім того, це вельми ініціативний гравець, який може стати серйозним поштовхом у подальшому піднесенні української армії.

Загалом, вважає Кушнар, українське суспільство дедалі більше налаштоване на протистояння Москві.