Після розмови! Зеленський влупив: всі крапки над і. Байден не чекав – потужна позиція, не відступить

Вчора ввечері відбулася розмова Володимира Зеленського та Джо Байдена. Президенти говорили півтори години. Блогер Михайло Шнайдер стверджує, що підсумки – Хороші.

Америка остаточно вирішила приєднатися до процесу мирного врегулювання. У якому форматі це буде – поки що говорити Рано. Можливо, це приєднання до Нормандського Формату. Можливо, це паралельний формат. Але в будь-якому випадку Америка буде набагато активнішою, ніж раніше.

Наступного тижня президент Зеленський зустрінеться у Брюсселі з президентом Франції Макроном та новим канцлером Німеччини Шольцем. Вони будуть говорити насамперед про те, як можна активізувати переговорний процес та вийти на конкретні рішення на користь безпеки нашої держави та регіону в цілому.

До речі, президент Байден дуже добре поінформований про всі мирні ініціативи нашої Сторони.

Зокрема, він підтримав пропозиції України, які поки що блокуються Росією у ТКГ. Зокрема, щодо повернення в режим припинення вогню, щодо звільнення утримуваних осіб, а також щодо забезпечення нормальної роботи КПВВ у Щасті та Золотому.

Це конкретні речі, яких потрібно досягти, аби хоч би частково нормалізувати ситуацію. Також є чітка обіцянка Америки забезпечити Україні будь-яку допомогу, яка забезпечить здатність нашої держави дати відсіч будь-якій загрозі. Але при цьому ми й самі робимо потрібні речі: постійно збільшуємо витрати на сектор оборони та безпеки – вони найбільші за роки незалежності, будуємо новий флот, забезпечуємо Збройні Сили потужними Безпілотниками.

Президент Байден ясно запевнив, що питання щодо вступу України до НАТО може обговорюватися лише між Україною та НАТО. Росія не має і не матиме права вето щодо цього.

Важливим є те, що президенти обговорювали не лише питання зовнішньої загрози, а й ризики внутрішньої дестабілізації в Україні.

Кожна сила чи суб’єкт, які працюють на внутрішню дестабілізацію в Україні, повинні розуміти, що отримають чітку відповідь – і не лише від нашої Держави.

Президент Байден також відзначив прогрес, досягнутий Україною у Реформах.

Особливо щодо судової Реформи. Дуже важливо, що президент Байден, говорячи про таку внутрішню трансформацію України, зазначив, що президент Зеленський саме той лідер, який може зробити необхідні реформи, яких ще ніхто в Україні ніколи не робив. А це вже дуже і дуже багато про що говорить.

Політолог Євген Прокопишин пише, що Зеленський ще раз заявив (Байдену), що готовий до прямих переговорів з Путіним по Донбасу. США підтримують таку ініціативу.

Але проблема в тому, що «великий КДБшник» Путін чомусь боїться говорити напряму з «клоуном» Зеленським — можливо через їх зустріч в Парижі в 2019 році, де Зеленський удєлал Путіна і Суркова так, що ті бідні ледь ноги унесли назад в Москву свою.

А в цілому ж ініціатива ця єдино вірна: війною ми не переможемо РФ, «заморозка» конфлікту не вигідна самій РФ, єдиний варіант все закінчити – переговори і на них пошук взаємних компромісів… Така реальність...

Також Прокопиш нагадує, що цікаво, під час розмови РФ випустило ФЕЙК про те, що ніби-то якесь наше воєнне судно ніби-то рухається до Керченської протоки і не відповідає на вимоги російських т.з. «прикордонників» – але наші про це нічого не знають, і інтернет сервіси, які фіксують кораблі в морі, також нашого судна там не бачать – схоже на російську провокацію з метою зірвати розмову Президентів України та США… Коли ж розмова закінчилась, РФ повідомила, що ніби-то наш корабль розвернувся і повертається назад в порт – просто

А ще цікаво те, як російська агентура в Україні це висвітлювала – 1 в 1 по російській методичці і звинувачують саме нашу владу і армію в «провокації» – і ці «спалились з потрохами», викликайте СБУ по їх адресах.